18.12.2010 Revontulen tanssit

Lauantai-iltana en osaa vielä olla kotona. Ehkä joskus. Matkakin taittui tuttujen kyydissä. Revontulen historia tanssipaikkana on aika pitkä. Jo paljon ennen minun ensimmäisiä käyntejäni siellä. Hankamotellin nimellä paikka oli ja paljon pienempi. Lähellä olevalla kesälavalla kävimme paljon ja sen paikan lipulla pääsi jatkoille Hankamotellille ja sitä etuahan käytettiin. Kun sitten aamun koittaessa ajelimme tansseista kotiin kohti itää auringon paistaessa suoraan silmiin ja hiljaa hiivimme kotiin, ettei koko talon väki herää - ne vasta muistoja ovat.

Hankamotellin viikolla olevat naistentanssit olivat varmaan yhtä kuuluisia kuin Kuopion Rauhalahden vastaavat. Hankamotellin lattiasyvennyksessä ollut tanssitila purettiin ja taitaa olla nyt ruokasali sen päällä. Uusi tanssitila rakennettiin siihen rakennuksen kylkeen ja siellä jatkuivat monet todella mukavat tanssit, myös naistentansseineen. Siinä vaiheessa kai paikan nimikin muuttui.

Joitakin vuosia sitten paikka laajeni vielä. Tuli iso ja upea Aurorasali, joka on myös näyttely- ym. tilana. Revontuli siinä sivussa laajensi matkailuaan ja syntyi lisäksi 18-reikäinen golfkenttä.

Tänä lauantaina Aurorasali oli kiinni ja tanssit olivat pienemmässä salissa, mikä on ihan riittävän kokoinen ja minusta siinä on ollut koko ajan parempi lattia kuin Aurorasalissa. Tosin viime kesänä? lattiaa oli hiottu ja korjattu ja kohtuullisen hyvä luisto on siinäkin.

Illan orkesteri Taikakuu oli minusta hyvä tanssiorkesteri joskus ennen. Taitavia soittajia kaikki, mutta iskelmäorkesteri se on nyt ja tarvitsee oman asiakaskuntansa ja se heillä varmasti onkin. Ihan tanssittavia heidän kappaleensa ovat, mutta jokin yksipuoleisuuden tunne niistä tulee.

Olisiko pikkujoulujen jäljiltä pöytätiloja lisää salin puolella, siinä miesten hakurivin seudulla. Siitä ohi tanssiessa kaatui pöydästä joltain lasit ja särkyivät tanssijoiden jalkoihin. Naisten hakurivin paikalla olivat pitkät pöydät kohti lattian keskustaa. Ne siirrettiin pian pitkin seinää ja eteen tuolirivi istumista varten ja sitä käytin tiiviisti.

Tanssin illan aikana kuusi kappaleparia. Eräs herra haki valssille ja hain häntä illan lopulla jollekin hitaalle. Ekatunnilla ei hakenut kukaan, jos en ollut tarjollakaan. Seisoin takana vähän aikaa, istuin ja menin kahville. Hyvä oli pulla. Vesi on maksanut kuulemma koko syksyn. Kahvin kanssa sai ilmaiseksi. Aiemmin paikassa oli ilmainen vesipiste. 

Naistenhaulla hain tangolle aina iloisen näköistä tummaa herraa, joka vie kauniisti ja joka halasi eteisessä illan päätteeksi joulua toivottaen. Rumballe hain naapurikunnan miestä. Sylitanssina meni alku, orkesterin lähellä tanssi sai rumbamaiset askeleet. He olivat kaksi mieleistä herraa. Jivelle hain erästä tuttua konkaritanssijaherraa, jonka tiedän pitävän jivestä. Se olikin illan tanssillisimmin esitetty kappale enkä minäkään malttanut naistenhaulla istua penkissä. Valssille hain erästä vanhempaa herraa, jolla on hyvä vienti ja käännökset. Iltani sujui siis muutoin istuen takapenkillä, naiset paksuna muurina edessä. Minkä nyt kahvilla kävin. Juttuseuraakin oli välillä.

Sekahaku alkoi puolilta öin. En tuntenut mitään tarvetta hakea ketään. Miehiä oli vähän ja tanssitaitoisia vielä vähemmän. Juttelin alkuillasta kuopiolaisen tanssinopettajan ja vaimonsa kanssa. Herra kilpaili aiemmin 90-luvulla. Kaunista oli katsoa heidän tanssiaan, ihan vaan lavatanssia.

Taikakuun kappaleista jotain hyvää sanoakseni niin hidas valssi Kaksi nauhaa on kaunis ja hyvin esitetty. Kaunis oli myös tangoksi ilmoitettu Kaija Lustilankin laulama Seinäjoen kappale Näiden tähtien alla, joka ei tangolta tunnu ja sillä oli parina rumbamainen kappale. Siis kahdet ns. tangot illassa. Joku humppa, jenkka ja polkka, salsa/samba, mutta fuskua, buggia kaikissa muodoissaan tuli yli minun toiveideni. Siis illan teema oli biletystä ja iskelmää. Soitot olivat hyvät ja laulutkin, mutta eivät täytä minun tanssimusiikkitoiveitani. Sopivat pikemmin nuorison biletysiltoihin yms. Minunhan ei ole pakko olla läsnä, mutta nyt vain satuin tulemaan joukon jatkona.