12.10.2012 Jyväshovissa

Ravintolat eivät ole minun juttuni, mutta joskus soittokunnan takia huomaan olevani paikalla. Nyt sen aiheutti Rainer Bollström ja orkesterinsa Graniitti. Mukava oli huomata, että paikalla oli myös orkesterin pitkäaikainen soittajataituri Harri Varis, joka oli välillä pois. Hän myös laulaa hyvin ja pitää joukon hyvin koossa.

Toinen yllätys oli, kun tanssiessani huomasin, että onpa tutunnäköinen puhaltaja lavalla. Piti toistamiseen katsoa ja kun sain kauniin hymyn vastaukseksi, niin henkilö varmistui. Pekkaniskan Pojista ansaitulle vapaalle jäänyt soittaja hän on. Kertoi myöhemmin, että silloin tällöin on mukana.

Orkesteri soitti alkuillasta hyvin monipuolista tanssimusiikkia. Jopa eräs musiikin suhteen vaativa tanssituttuherra totesi saman. Raikku oli omalla osuudellaan antaumuksellisen hyvä esiintyjä. Hän laulaa tanssiväelle. Sellainen hän ollut aina, kaikki yli 20 vuotta, minkä olen hänen keikoillaan käynyt.

Ikävä asia on, että ravintolatanssit alkavat myöhään. Levyt olivat nytkin soimassa, kun menin sisälle puoli kymmenen jälkeen. Muutamia ihmisiä paikalla. Niinpä tuli juteltua levyjen soittajan kanssa musiikin ja varsinkin tanssimusiikin monista puolista. Hän on joskus aiemmin ollut keikkamuusikko ja osasi kyllä hyvin valita kappaleet. Musiikkivalikoimastaan löytyi Sieluni Soitto, ei tosin Channel Fourin esittämänä. Suosittelin häntä katsomaan Youtubesta Channelin esityksen hienoine kuvasarjoineen. Se on kyllä koskettavan hyvä. Niinpä levyiltä sain kuulla muutaman toiveeni ja mikäs oli kuunnellessakin.

Eräs tuttu herra tanssitteli aluksi muutaman kappaleen. Entisen kotikylän herra oli ohikulkumatkallaan ja jotain tanssimme. Erään persoonallisesti tanssivan herran kanssa sujui myös pariin otteeseen nopeita kappaleita. Hän pitää niistä itse kai eniten. Vauhtia ja jännitystä on hänen kanssaan, kun lattialla on muitakin tanssimassa. Muutamia kappaleita tanssin kaikkiaan illan aikana eikä ruuhkassa tanssiminen ole juuri muuta kuin kylkimyyryä. Ennen yhtä lähdin nukkumaan.

Orkesterilla ilta jatkui puoli kolmeen. Mikähän mullistaisi ja muuttaisi ravintoloiden yksinoikeudellaan määräämät orkesterien esiintymisajat kohtuullisemmiksi. Niin aloitus- kuin päättymisajan suhteenkin. Ymmärrykseni mukaan orkestereilla ei olisi mitään aikaistamista vastaan. Ehkä öisin ravintoasiakkaat ovat eri maata valvonta/yörytmeineen ja talo tarjoaa tuotteitaan aamupuolelle asti. Siinä kai suurin syy - eurojen liikkuminen haluttuun suuntaan.