Kivistön työväentalolla 13.12.2009

Muistikuva edellisestä Mutkattomien illasta ei oikein palannut mieleeni. Lienee ollut keskivertoilta sekä musiikillisesti että tanssillisesti. Sama ainakin paikka oli, Kivistön työväentalo. Lavalla oli tapahtunut muutos. Entinen rumpali soitti koskettimia silmät tarkasti nuoteissa:>) Eki Jantunen iättömänä esiintyjänä lauloi niin kuin ennenkin.

Tanssiväen suhteen oli myös muutosta. Väkeä ei ollut ahtauteen asti niin kuin on usein tässä paikassa. Kunnon perheenäidit varmaan olivat joulupuuhissa tai voisi ajatella niinkin, että rivakat perheenäidit olivat saaneet jouluvalmistelut jo tehtyä ja olivat tanssimassaSilmänisku  Naiset eivät siis olleet enemmistönä kuten aiemmin.

Vuorotuntihaku toimi niin hyvin kuin se on aina toiminut. Osa herroista miettii edelleen, ketä hakisi vai eikö ketään ja palaa penkkiin istumaan. Naistenvuorolla ei mietitä. Lähes kaikkia tanssilajeja esitettiin ja ainakin osa väestä myös osaa tanssia niistä useimpia.

Oma osuuteni oli myös runsas. Cha-chaa ja rumba jäivät tanssimatta lajeina, mutta mieleeni palautui edellisen illan riemukas cha-chaa etenemällä. Voihan sitä niinkin ajatellen elää mukana, jos paikalla ei ole viejää.

Orkesterille erityiskiitos hyvin soitetuista polkista. Niitä ei pilattu pikajunavauhdilla. Hyvä oli viejäkin, joka on innostunut argentiinalaisesta tangosta. Ajattelin jo, että hän ehdottaa muita askelia. Hyvä, ettei polkkaan muuta  sovellettu. Kiitos hänellekin, kun niin monia kertoja on sopivissa rytmeissä kerrannut arkun askelia kanssani. Ehkä uusi vuosi saa minut opiskelemaan niitä paremmin ja ehkä kauan saadut opit palautuvat mieleeni. Ainakin uudessa kotikaupungissani on hyvät edellytykset parantaa tanssitaitoani monen eri tahon opetuksessa.