Pekkaniskan Pojat Jenkkapirtillä

Meillä oli aivan upeat tanssit Jenkkapirtillä. Pekkaniskan Pojat ja erittäin tanssitaitoinen väki saivat kaiken aikaan. Teuvo Oinas ja Tanssikengät esittivät myös kelvollista musiikkia. Oinaan ääni oli vielä hyvä tangoilla, mutta muissa kappaleissa vaisu. Haitaristi on valioyksilö. Oinas ja minä voisimme siirtyä ansaitulle vuorotteluvapaalle ja palata "ehtana" takaisin. Hallitseva tangokuningas liekö saanut vielä omaa orkesteria. Voisi Soidinmäki tuurata Oinasta :) Mutta mistä löytyisi minulle tuuraaja, yhtä tanssihullu kuin minäkin :(

Ennen tansseja ollut hitaan valssin kurssi oli kerännyt tanssilattian täyteen väkeä. Pekkaniskan Pojat aloittivatkin sitten ensimmäisen settinsä hitaalla valssilla. Illan aikana esitettiin valsseja, tavallisia ja hitaita, useita. Samoin tangoja. Kaikkea kuulimme ja tanssimme eikä ollenkaan huonoimpia olleet rumba- ja cha-cha-kappaleet. Polkkaakin esitettiin kaksi paria. Ensimmäinen pari oli kyllä nopea ja hyvin soitettu ja naistenhaulla hakuammuntana valittu herra oli lajin ykkösiä. Viennistä voi antaa täyden kympin ja kun minäkin sen osaan, niin polkka oli täydellinen. Helikoptereita oli liikkeellä humpan lisäksi foksin eri muodoissa. Tanssillisesti ei puuttunut mitään, sillä lattiakin oli molemmilla puolilla luistava.

Poikien uudella CD:llä olevia kappaleita kuulimme. Pekan jenkkaa odotin, mutta en kuullut tai sitten olin tauolla.

Tuttuja oli paljon, pinssillä ja ilman. Erityinen bong Tutti Frutille kahden illan tunnistamisurakan jälkeen. Ja Marlen, hoidellaan vaan jalkapohjia, että jaksetaan :) Kiitos kaikille tanssiherroille ja tutuille daameille hakurivissä. Jonkun sanan aina ennättää vaihtaa.

Tanssipaikka pitäisi osata valita itsekunkin omista syistään, niin mahdollisuudet hyvään tanssi-iltaan syntyvät paremmin. Olisin voinut valita Syvälahden Finkkujen illan. Paikka lähempänä, paljon tanssituttuja, mutta kaksi tekijää, joiden takia ajoin pitemmälle. En kestä enää Finkkujen koko illan musiikkia enkä tanssipaikan ahtautta. Ja PN-pojat eivät kovin usein ole sisämaassa. Silti vieläkin huomaan olevani milloin minkin orkesterin tanssi-illasssa ja harmitellut, etten osaa käyttää järkeäni. Hyviä, tuntemattominpia tanssiorkestereita on useita ja heidän olemassaoloaan meidän tulisi tukea ja pienempiä tanssipaikkojakin.