Tanssillisuus taattu musiikin suhteen

Hiljaa hyvä tulee sopii varmaan nykyiseen olooni. Myöhästyin alkuvalssilta, vaikka kenties sen olisin vain kuunnellut. Takkiani naulakkoon jättäessäni kuulin Jeren niin miehekkään tangoäänen lavan puolelta. Aikaisemmin olisin varmaan kiirehtinyt sisälle, mutta olen yrittänyt opetella rauhallisuutta kaiken suhteen.

En voi olla kuin ihailematta Viihdekeskuksen tunnelmaa, sen tanssivaa ja tanssitaitoista väkeä sekä tällä kertaa kahta erityisen monipuolista tanssiorkesteria. La Strada oli ilman solistiaan ja musiikki oli kyllä niin hyvää, että osan iltaa istuin vain näköyhteyden päässä kuuntelemassa heitä. Viime kesän ajalta on ainakin kaksi kokemusta heidän esiintymisestään ja tunnelma oli kyllä sama. Markus Törmälä ja FBI-beat ovat tuttu joukko ja tanssillisuus on taattu kaikissa heidän kappaleissaan. Tanssilajeista ei jäänyt puutetta, sillä kaikkea esitettiin. Oma osallistumiseni jatkui samaan tyyliin kuin mitä viime aikoina on ollut.

Kappalemääräisesti tanssin saman verran kuin viikko sitten ja siinä oli riittämiin kuntoutumista. Istuminen ja kuunteleminen olivat päälajit eikä ollenkaan huonoja vaihtoehtoja. Hakualueen rytistyksessä en vielä voi olla, joten haut tapahtuivat tuttujen toimesta ja muutaman kappaleen hain itse. Polkka ja jenkka ovat vielä tulevaisuutta, mutta masurkka sujui kevyesti, kun viejä oli kepeäkätinen. Hidas valssi ja tavallinen valssi, fuskut ja foksit olivat illan lajeina kohdallani kolmen tangoparin lisäksi. Ne olivatkin iloni ja varsinkin erään herran kanssa, joka ensin haki syrjästä, orkesterin luota, minut ensin hitaille ja itse onnettaren suosiolla hain hänet tangolle. Että mies osaakin viedä koko vartalollaan niin selkeästi, että ne minuutit tuntuvat kuin kaksi olisikin yksi ja tangotaivas ympäröi.

Mukava oli tanssia myös tutun, ylempää Suomea kotoisin olevan herran kanssa, jolla on "kaksosveli" etelässä. Sama näkö ja olemus ja myös tanssitaito. Tapasin minä kiiltokuvankin, jonka kanssa en aiemmin olisi voinut kuvitellakaan tanssivani. Kuvaa olisin voinut pitää pöydälläni:)  Mies, hiukset tumma kuin yö, ryhtiä, näyttävyyttä ja ylväyttä. Silmät tuikkivat kuin tähdet. Vastustamaton hymy. Tangolla turvallinen ja varma ote. Kiitos esittelystä herrasmies M:lle. Molemmille toivotan ansaittua ja turvallista matkaa aurinkoon.

Viihdekeskuksen ominaispiirre on vuorotuntihaku. Ollut niin kauan kuin muistan. Tyytymättömyyttä siitä en ole kuullut esitetyn. On todella silmälle ilo katsella joka toinen tunti, kun lähes kaikki herrat asettuvat siihen keskellä lattiaa olevalle hakualueelle. Joitakin saattaa olla oven suussa ja vähän muuallakin ympäriinsä, mutta uskon, että kaikki lähtevät haettaessa. Itse olen hakenut, ehkä tuttuja, muualtakin kuin hakurivistä. Jos kaikki eivät tule haetuksi, on lyhyt matka siirtyä pois keskeltä lattiaa. Toinen seikka, minkä huomaa, ovat taitavat tanssijat. Loput ovatkin sitten hyviä tanssijoita. Hyvin vähän siellä näkee heikosti tanssivia ja/tai häiriöitä lattialla. Ja lattiasta, siinä ei käytetä liukasteita ja on yksi parhaista, minkä tiedän. Henkilökunta on ystävällistä ja vaatenaulakon tytöt ja pojat ovat tosi palveluhenkisiä. Säilytän laukkuni siellä ja tarvitsen välillä noutaa sen, joskus useammankin kerran illan aikana ja aina yhtä kauniit hymyt ovat vastassa. Ilmainen vesi on saatavana ja kahvion puolella on sopivaa tarjontaa.

Kun tanssi-illoissa on erilaisia hyviä tanssiorkestereita, niin kelpaa keskisuomalaisten ja vähän kauempaakin käydä siellä tanssimassa. Huomasin paikan omilta sivuilta, että Finkkuillassa 20.1 on paikalle edullinen bussikuljetus Hesasta. Osoittaa hyvää asiakaspalvelua, olipa kuljetuksen järjestäjä kuka hyvänsä. Mielenkiintoiset tanssit on odotettavissa.