25.09.2011 Kivistön työväentalolla

Kaija Pohjola, vuoden 1991 tangokuningatar ja orkesteri  Paratiisi olivat illan tanssittajat. Väkeä oli runsaasti, on kuulemma aina ollut hänen illoissaan. Solistille orkesteri esitti onnittelulaulun - nuorekas 60-vuotias vietti syntymäpäiviään.

Hyvinkin tanssittavia olivat  illan kappaleet. Musiikki oli vaihtelevan sopivaa ja tanssilajeja esitettiin riittävästi. Ekasetin lopussa kunnon tanssiorkesterin tapaan soitettiin polkat. Hyvärytmiset olivat ja tanssin ne edellisen illan polkkaherran kanssa. Vienti on hyvä. Eräs toinen oikein hyvä polkan tanssija tuli taas myöhässä niin kuin perjantai-iltana Virroillakin. Polkat jäivät häneltä tanssimatta. Ei sitä aina joudu illan alkuun tanssipaikalle.

Hyvät olivat chachaat, jivet, tangot ja hitaat valssit erään herran kanssa. Toiset hitaat valssit olivat levyltä ja hyvin erikoiset. Anna Erikssonin kappale, Tien selvemmin nään, sekö se oli, vai joku muu, kun ei saanut oikein iskuista selvää missä mennään ja toinen oli sitten nopea - viejä oli kyllä valssin taitaja. Tosin jälkeenpäin ajatellen ekavalssi oli kai joku muu, koska minusta Tien selvemmin nään on yksi parhaita ja oikearytminen hidas valssi, joka on minusta hyvä tanssia.

Humppaa sitten tanssitettiin buggina ja kävelyhumppana. Sambaa mukavilla, hyvillä askelilla. Kunnon tangoon en saanut kosketusta, sillä minulle sopivia herroja ei ollut tai sama toisinpäin minä en kiinnostanut paikalla olleita herroja. Yhdet tangot olivat  hyvät, joskin sieluun asti eivät yltäneet. Surkein hetki olivat kaksi kappaleparia omalta osaltani takaperin kävelyä, ei käännöksen käännöstä ja kuuntelin herran ruoanvalmistusohjeita.

Lopulla iltaa hain tangolle herraa, joka haki alkuillasta ja rytmistä kävelyä vei silloin, foksi tai joku muu. Nyt tango meni samaan tapaan, mutta ei siitä jäänyt huonoa oloa. Herra oli muuten miellyttävä. Myöhään tulleen hyvän polkkaherran kanssa muutamat kappaleet sujuivat todella toivomallani tavalla. Oikeaa foksia sain tanssia pohjoisen matkaajan kanssa. Hän oli jaksanut olla Lapissa samalla viikolla kuin minä, ihan koko viikon.

Kahviossa eräs herra kysyi, olenko Kuopiosta vai onko minulla sisko siellä. Hän on ex(?)-radiotoimittaja, levyjensoittaja, karaoken vetäjä. Itseasiassa olemme vuosia sitten tavanneet tanssitapahtumassa. Sympaattinen herra. Oli tällä kertaa Jyväskylän seudulla liikkumassa ja huomannut Kaija Pohjolan illan. Halusi tulla onnittelemaan solistia. Niin ja illan ensimmäinen yllätys - siskotyttö oli tullut tanssimaan matkojen päästä.