04.05.2014 Suolahtisalissa

 

Minulla on ollut ilo olla paikalla useamman kerran Leif Lindemanin konsertti-tilaisuuksissa, mutta varsinaiset tanssipaikat ovat jääneet vähiin. Lähinnä pitkien matkojen takia. Ehkä kesälavat tuovat siihen muutosta ja myös se, että Leif toivon mukaan tulevana tangokuninkaana tulee esiintymään entistä enemmän tanssilavoilla. Uskoni ja toivoni on suuri oikean tangokuninkaan valintaan tänä vuonna. Joka kerta Leifin lauluja kuunnellessani ja esiintymistä katsoessani olen enemmän ja enemmän vakuuttunut, että ”Äänekoski saa kuninkaansa” ja samalla koko Suomen kansa.

 

Eilinen ilta Suolahtisalissa oli minua eniten koskettava, mitä on ollut häntä kuunnellessani. Iloisia ja onnellisia hetkiä on ollut ennenkin niin tavallisissa tansseissa kuin laivamatkalla kuin myös konserteissa. Levyn julkistamiskonsertti oli myös upea, mutta nyt tunnelma oli salissa käsin kosketeltava. Mikä onkaan se voima, lämpö ja säteily, minkä hän saa aikaan. Se mikä jatkui pitkään konsertin jälkeenkin.

 

Ääneseudun Karaokeyhdistyksen 10-vuotisjuhlakonsertti oli kaksiosainen. Alku oli yhdistyksen oman väen lauluille varattu aika. Hyviä laulajia olivat kaikki 12 henkilöä. Erityisesti jäivät mieleeni 10-vuotiaan Emma Sofian kappale Sanoja vain – kaunis ja herkkä niin kuin nuori neito itsekin ja toinen kappale oli duoesitys Sielu salamoi. Sen laulavat tanssilavoilla Anne Mattila orkesterinsa jäsenen kanssa. Sitä olenkin usein saanut kuulla heiltä. Nyt sen esitti Duo Hyppöset ja hyvin menikin. Olikohan 10 v neito heidän jälkikasvuaan, kun sukunimi oli sama. 

 

Yhdistyksen toimitsijoita, perustajajäseniä ja nyt esiintyneet laulajat kukitettiin ennen kahvitaukoa. Olipa pientä ahtautta päästä kahvikupin ja marjapiirakan ääreen. Paikka oli täynnä väkeä, joten odottelun kanssa kukin sai kahvinsa. Sitten alkoi se osuus, mitä varten olin tullut paikalle.

 

Salamoiko sielu vai taivas, molemmat ovat kauniita, voimakkaita, tunteikkaita kappaleita ja kuvaavat ehkä olotilaani, kun odotin Leifin osuuden alkua. Kovasti odotti yleisökin ja hänen laulunsa saivat aikaan tunnelman, jota en ole vielä kohdannut Leifin illoissa.

 

Taputukset ja suosionosoitukset hänen tullessaan esiintymään olivat huumaavat. Kappaleet olivat Romanialainen kitara, Kuu kylmä kuningatar, Kipinä, Ruoriton pursi, Liljan kukka, Eron hetki on kaunis, Silmiin ja Natalie. Kappaleiden välillä Leif kertoi hieman kappaleisiin liittyvää. Varsinkin Silmiin-kappaleessa on sanomaa ja näin hän kertoi. Silmät on sielun peili. Ne eivät valehtele. Ne kertovat totuuden. Helmikuun alussa ilmestyneeltä levyltä Leif Lindeman laulaa rakkaudesta olivat kappaleet Kipinä, Ruoriton pursi, joka on yksi kauneimmista tangoista ja Silmiin, joka on ollut useamman viikon Tätä Suomi tanssii TOP 30 listalla ja nyt 17.sijalla. 

 

Yleisölle oli selviä suosikkeja ja sen he osoittivat jo etukäteisillä voimakkailla taputuksilla kuten Kipinä, Ruoriton pursi ja Silmiin. Viimeksi mainitun kappaleen loputtua yleisö nousi seisomaan ja taputukset olivat koskettavat. Ne koskettivat myös laulajaa, joka sai sanottua – voi minua onnetonta, ei minusta miestä tuu, oon itkupilli ja hieman kääntyen pyyhki silmänurkkiaan. Jos minä olin vesissäsilmin, luulen, että niin oli moni muukin. Ei ole huono asia miehenkään osoittaa tunnetilojaan ja Leif on herkkä ja sydämellinen mies, josta huokuu lämpöä, iloa, onnea ja positiivisuutta. Hän on lähellä ihmistä.

 

Leifin kiitoskappale oli kaunis Natalie, jota toivoisinkin hänen ohjelmistoonsa. Yleisö nousi toiseen kertaan taputtaen seisomaan kappaleen lopussa. Tunnelma oli juhlallinen – ja itkettävän onnellinen.

 

Olen etsinyt jo aiemmin tätä Natalie-kappaletta Youtubesta. Sieltä löytyy ”sotainen” samanniminen kappale, jota mm. Tapani Perttu esittää. Leifin laulama Natalie on eri kappale. Jospa jostain sen joskus löydän.