30.06.2010 Kuikan lavalla 

Keskiviikon naistentanssi-illat jatkuvat. Näin lähellä en ole Varjokuvan tansseissa ollutkaan. Väkeä ei ole illan alussa runsaasti, mutta kohtuullinen määrä on jo tunnin päästä. Taikakuu Syvälahden lavalla veti mukaansa osan tanssiväestä. Levymusiikkia oli alussa tavalliseen tapaan.

Seitsemän vuotta täyttyy viikon päästä Varjokuvan ensi kosketuksesta, mikä sai aikaan vuosien mittaan sielun rauhan. Heidän näkemisensä lavalla, tyylikkäinä, omaa linjaansa vetävänä, usein vakavina, joskus leikitellen ja välillä ihan näytellen, antaa minulle jotain, mikä säilyy aina. Heidän musiikkiinsa ja soittonsa tunnistan, vaikken heitä näe.

Radioaalloilla heidän Tanssit talolla-kappaleensa on soinut mukavasti ja niin se soi täälläkin. 

Kauniita kappaleita ilmestyneiltä levyiltä esitettiin useita ja ihan uuttakin tuotantoa. Kun nappulakoneenhoitaja Hande tauolla antoi soida Jouni Kerosen Taivas salamoi-tangon Seinäjoen tango-orkesterin upeana sovituksena, se sytyttää sisäisen paloni, mitä vain lisäsi Omega-orkesterin rumpalin Esa Hiltusen instrumentaalisävellys, tango nimeltään Tangox. Ilta oli musiikin puolesta täydellinen. Tanssiminen näissä naistentansseissa on omissa käsissä ja niinpä osa iltaa meni vain kuunnellessa ja soittajia katsellessa.

 

Kuikan lava on pieni ja viihtyisä ja jo vuosia ollut tanssiväen suosiossa. Keskiviikko- ja perjantai-illat ovat saaneet tanssiväen liikkeelle. Piha-alueella on erillinen karaokerakennus sitä tarvitseville ja ruokapuolta myös kehutaan eikä suotta. Kyljykset ovat makkaran lisäksi kovasti kysyttyjä. Ei tarvitse nälkäisenä lähteä kotimatkalleSilmänisku