Perjantain kesäillassa 25.5.2007

Kallioniemessä oli  Charlies ja Suomen nuorin ja komein apteekkari, farmasian tohtori, solisti/kitaristi, Janne Leino. Mitä osoittaakaan hänestä, että juhlisti päiväänsä promootiossa ja jätti hienot ja ansaitut iltajuhlat väliin, jotta ehtisi orkesterinsa kanssa viihdyttämään meitä tanssijoita. Monitaitoinen ja sympaattinen mies hän on. Kun orkesterikin on yhtä hymyä ja musiikki soljuu laidasta laitaan, mikä siinä oli tanssiessa.

Perjantai- illaksi väkeä ei ollut tungokseen asti, joten tanssiminenkin oli mukavaa, kun ei ollut törmäilyjä ja tanssimaan oli tullut tanssitaitoinen ja toiset huomioiva väki. Paljon soitettiin erilaisia kädenalitansseja, joita voi tanssia miten haluaa. Ei unohdettu sylitanssejakaan, joten tangoja tuli useita, myös väliaikamusiikkina. Ainakin kahdet hitaat valssit, jenkkapari, polkat ja masurkat olivat illan ohjelmistossa. Kaikkia niitä oli mahdollisuus tanssia, sillä mies/naissuhde oli vain hieman naisenemmistöinen. Mistähän syystä olen alkanut "pitää kirjaa", mitä olen tanssinut illan aikana. Ehkä siksi, että kun välillä ei kuitenkaan ole tanssimassa, niin muistaa kuitenkin olleensa myös tanssimassa. Tietysti muistan lempilajini, tangot, hitaat valssit ja kansalliset tanssit ja varsinkin jos ne jäävät tanssimatta.

Tänä iltana naistentunti alkoi hieman poikkeavaan aikaan ja haut jäivät vähiksi. Oli mukava jutella ulkona tuttujen kanssa ja ihan uusi tuttavuus oli nuori nainen etelästä. Olemme olleet samoissa tansseissa, mutta nyt meitä yhdisti tuttavuus orkesteriin. Myös eräs orkesterin pitkäaikainen ihailijapariskunta oli paikalla pitkästä matkasta. Kertoivat olleensa tanssimassa Janne Leinon ensiesiintymisessä Charlies-orkesterin mukana.

Illan tanssiherroista voin sanoa vain kiitettävää, myös siitä vanhemmasta herrasta, joka kahteen kertaan meni foksaten kunnon lattarikappaleita. Hän kertoi pitävänsä myös orkesterista ja käyvänsä heidän tansseissaan. Rytmitaju oli hyvä hänellä, joten mikä oli tanssia vaihtoaskeleella muutamat kappaleet. Eräs toinenkin herra, vuosia vanha tuttu, tanssii kaiken sylitanssina. Hän haki minua ja hain myös takaisin häntä.

Tavallisen valssin ja hitaat valssit tanssin komean symppisherran kanssa, jolla oli ykkönen hallussa hitaassa valssissa. Kahdet tangoparit, jive/fusku, jenkat, osin Lapinjenkkana ja polkat, toinen swingpolkkana, jossa taitoni on vasta kehittymässä, sain myös tanssia hänen kanssaan. Olipa pitkästä aikaa mukava kuulla ja tanssia jivenä nikkikappaleeni, jonka myös Tomi Markkola laulaa. Janne onkin tehnyt aikanaan ihan Tomia varten sovituksen (?), joka minusta kuulostaa hieman erilaiselta, vai kuulenko vaan erilailla.

Herra, jonka tanssissa on aina pientä teerenpeliä, oli vakavasti otettava, kun hain hitaalle valssille. Ehdotti minun vientiäni ja olikos mikään helpompaa, kun hän oli opit saanut myös vietävän osasta. Ei hassumpi kokeilu. Tango on ollut ennenkin mukavaa hänen kanssaan ja jotain "hyssyttelyjäkin" tanssimme.

Kahden asunnon "loukussa" olevan pitkän herran, jolla on aikaa tanssia päivät ja yöt (Anne Mattila!!), tapasin kerran aiemmin varttuneiden tansseissa tässä joku viikko sitten. Olipa ilo tanssia jiveä hänen kanssaan, mutta se sambafoksi tai mitä se nyt oli, aiheuttaa minulle tummaan päähäni harmaita hiuksia. Jollain omituisilla askelillani sitä tanssin, mutta ei tainnut käydä yksiin viennin kanssa. Se oli kai sitä minun tulkintaani.

Masurkalle haki ulkonäöltä tuttu herra, kun ei löytänyt ketään muuta parikseen. Olin siis hyvä kakkonen, kolmonen…. Mutta pääasia, että sain sen tanssia.

Yhden tangoparin tanssin erään orkesterin rumpalin kanssa, taisi tulla nauhalta. Minua häiritsi voimakas basson ääni kappaleissa ja hänen mielestään se oli hyvä. Helpottaa kuulemma rumpalin soittoa. Täytyykin joskus keskustella erään toisen rumpalin kanssa, miten hän kokee basson voimakkuuden. Kaipa vertaan kaikkea kuulemaani tanssimusiikkia kahden muun orkesterin soittotapoihin.

Kallioniemi on kauniilla paikalla. Ranta on lähellä. Lavalta pääsee suoraan ulos. Piha-alue keinuineen, huvimajoineen ja grilleineen on viehättävä. Kahviossa on tuoretta syötävää ja henkilökunta niin kahviossa kuin järjestysmiehet ovat ystävällisiä. Tanssilattia on erityisen hyvä. Joku vuosi sitten uusittu ja sopii kaikille tanssikengille. Tanssipaikkavalintani perjantai-illalle ei ollut huono. Orkesterin tähden tulin ja paljon iloa sain musiikista ja juttelusta ja tanssista. Eikä ollut edellisen lauantain kaltaista ahdistavaa ahtautta tansseissa. Toisaalla nyt esiintynyt tuttu soittokunta jäi väliin. Kaikkea ei voi saada yhtä aikaa.