Hevosmiehen mukana aalloilla

Mistähän olin saanut käsityksen, että Onnenmaa ei ole mikään erityinen orkesteri ja Kari Vepsän laulut....no, ovat vain laulelmia, ei tanssikappaleita.

Mielipiteitähän saa ja voi muuttaa ja tein sen useaan otteeseen illan aikana. Onnenmaa esitti selkeää tanssimusiikkia joskin kappaleparit eivät aina olleet samaa laatua, mutta sehän ei ole ongelma. Orkesteri soittaa ja tanssijat tanssivat. Itse Vepsä myös yllätti. Mukavia kappaleita hyvin esitettynä. Orkesterin hanuristin esiteltiin olevan näitä mestarismiehiä (nuori kyllä oli) ja Satumaa tangon parina hänen esittämänsä tutuntuntuinen tangosovitus oli upeaa sormityöskentelyä.

Metsälinnan palvelut pelaavat takuun mukaisesti eli tauolla soivat mahdolliset puuttuvat tanssilajikappaleet ja toivoakin saa. Myös orkesteri loppuillasta kysyi onko lisää toivomuksia tangon lisäksi.

Väkeä ei ollut paljon, mutta joukko oli tanssitaitoista. Rannikolta oli Karhunpentu tuonut "pesuvatinsa", vaikka paikkaa ei aluksi havainnut ;), mutta löytyihän se. Mukava oli pitkästä aikaa tanssia. Ja Pam61, lyhyt bong. Nikki sai hahmonsa. JTH:n varmassa viennissä oli hyvä olla taas kerran. Mutta ne polkat. Hyvä kun tulivat alkuillasta, väkeä oli vähän ja polkantaitajia ei ollut monta. Ei minun tuttujani. Mutta ei hätää, reipas tangomestarinainen "kumarsi" ja niin mentiin. Voi sanoa, että vienti oli yksi parhaita ja polkan rytmityksessä olevan muutoksen hän hallitsi täydellisesti, mitä yksikään kohdalleni sattunut mies ei ole ymmärtänyt.

Taukomusiikkina sain toivottua uudet polkat, mutta surukseni Ällikkämies juuttui evääseensä edellisen kappaleen jälkeen ja meni katseluksi hyvät polkat. No, kiitos kuitenkin kiemuraisista jenkkahyppelyistä. Ne saa aina hymyn huulille.

Muussa tanssiväessä oli useita hyvin tanssivia herroja ja naisiakaan ei ollut paljon enemmän kuin miehiä, joten uskon, että useampi tanssija oli tyytyväinen. Paitsi yksi pitkä hoikka nainen, joka penkissä sanoi, ettei aio enää monta kertaa vain istua. On päästävä tanssikursseille. Olisitpa Marcos ollut paikalla. Olisit ollut tositarpeeseen. Kerroin tälle uudelle tulokkaalle niistä mahdollisuuksista tanssin oppimiseen, mitä tiesin. Suretti hänen puolestaan.

Ja taas kuunpuolikas mukana paluumatkalla ja mielessä soi Vepsän ääni aalloilla. Täytynee jonain hetkenä uusia käynti heidän tanssi-illassa ja varmistua, että positiivinen näkemys oli oikea.