29.04.2012 Kivistön työväentalolla

Olipa kaunis päivä. Kesä oli tuulen tuoksussa, auringonpaisteessa ja ihmisten mielissä. Illan tanssit alkoivat klo 17. Orkesteri esitti 1. tunnin omin voimin ja tanssittavia olivat kappaleet. Orkesterissa on harmonikkataiteilija Petri Ikkela, joka silloin tällöin on näkynyt TV:n suurmusiikkitapahtumissa. Joka kerta Paratiisin keikalla ennätän hetken miettiä, miksi hän on tutunnäköinen. Kaija Pohjola, tangokuningatar 1991, esiintyi taas arvonsa mukaisesti. Hänessä on tyyliä, malttia ja iloisuutta. Kaikki hänen esittämänsä kappaleet ovat mukavia tanssia.

Tanssi-iltani sujuu täällä suunnilleen samoin raamein kuin aiemmin. Olen innostunut alkuillasta. Toivon ja odotan, että minun tuttujani olisi paikalla. Usein muutama onkin. Tämän illan tanssien suurin ilo minulle olivat kahdet (kolmet?) tangoparit erään herran kanssa. Myös hidas valssi hänen kanssaan oli hyvä. Jotain slovarityyppistä myös tanssimme.

Pitkästä aikaa sain tanssia jenkkaa. Polkkaa en kuullut. Tavallisia valsseja esitettiin kyllä runsaasti. Reilun tunnin aikana tulivat kolmet valssit ja myöhemminkin illasta vielä kahdet parit. Taisin tanssia niistä ainakin kolmet, vaikken ole juuri innostunut niistä ellei ole tilaa ja reipasta vientiä. Toisetkin hitaat valssit pääsin tanssimaan alkuillasta. Chachaan aikana ei pitäisi jutella, mutta niin nyt vain meni. Humpat olivat mainiot.

Tein nyt, mitä olen yrittänyt usein, mutta on jäänyt vain tekemättä. Hain paikalla ollutta sokeaa herraa. Sattui samba, mutta hyvä oli hänellä rytmitaju. Kuulin myöhemmin, että hän on saanut joskus opetusta itseltään Blunkalta. Hain myös tangolle erästä kookasta herraa, joka oli tullut ensimmäisen hitaan valssin aikana ja harmitteli, ettei päässyt tanssimaan sitä. Lohdutin, että varmaan tulee vielä toisetkin. Tulihan ne, naistenhaun aikana ja pitkään hän seisoi ja joku taisi sitten viedä. Itse tanssin sen herran kanssa, jonka askeleet tangoineen olivat illan sopivimmat minulle tänä iltana. Tällä kertaa oli mukava palata kotiin tansseista ja vapunaatto oli vielä vapaapäivä.