24.7.2008 Tommys/C.P ja Magia/Mikael Konttinen

Kauniina kesäiltana tein vierailun Pistohiekan lavalle, jolla on historiaa takanaan vuosikymmeniä. Lava sijaitsee yhden Suomen kauneimmin maantiereitin varrella lahden poukamassa. Sinne voi ajella veneelläkin. Pitäisi Pohjanmaan lakeuksien ihmisten joskus ajella näitä itäsuomalaisia maanteitä. Tai ehkä heillä ei ole silmää samalla lailla kuin meillä, jotka olemme tottuneet maisemien vaihteluihin, järviin, lahtiin, kumpareisiin, isompiinkin mäkiin ja joillain paikoilla tunturimaiseen avaruuteen.

Lava on vanha, mutta siinä on kaikki tarpeellinen tanssimiseen, oleiluun, on syömiseksi makkaraa ja juomista, kahvia ja pullia ja erittäin ystävällinen palvelu paikoituksesta ja lippuluukulta alkaen. Vaikka en tänä kesänä ole monta kertaa käynyt, niin tuntuu ystävällisyyden takia kuin kotiinsa tulisi. Kiitos paikanpitäjille.

Tänä torstai-iltana paikalla esiintyivät Tommys ja Charles Plogman sekä Magia-orkesteri Mikael Konttisen kanssa. Tanssimusiikki oli hyvää molemmilta. Molempia orkestereita olen kuullut aiemminkin. Tommys on mieliorkestereitani ja kevään korvalla tutustuin toiseenkin.

Konttinen on upeaääninen laulaja ja sanakin on hänellä hallussaan. Oli sitä mieltä, että Kilkkinen ja Konttinen ovat aika lähellä toisiaan, niin kuin niminä. Jos ovat niminä, niin oli laulussakin. Mikko Kilkkisen esittämän Soittakaa lujempaa-kappaleen hän esitti kyllä kilkkismäisen komeasti. Myös Hurmio-tango oli hienoa kuultavaa. Eikä hän ole iskelmälaulaja, ei ainakaan vielä. Mitenhän tuleva ura sopii laulajan työn kanssa. Hänet on valittu lentäjäkoulutukseen syksyllä 2008. Päätä siis hänellä on.

Tommysin musiikki on kuin tuutulaulua minulle. Siinä mielessä, että siitä tulee hyvä olo. Kantrisaundi, mikä kuuluu heidän soitossaan, on se helmi sielulleni. He ovat taitavia muusikoita, jotka osaavat olla kahtena. Soittaa yksin esiintyessään omia hyvin tanssittavia kappaleitaan ja solistin kanssa hänen tyylillään.

Plogmanhan on aina yhtä sympaattinen esiintyjä. Vaikka kappaleet ovat paljolti saman tyyppisiä, niin on mukana ihan selkeitä tanssikappaleitakin. Ne hänen omat kappaleensa hän esittää hymyillen ja aurinkoisesti kuin syleillen koko tanssikansaa. Jalat alta hän vie.

Tanssiväki oli pääasiassa lomalaisia ja sosiaalitanssiväkeä. Muutama tanssinharrastajataituri oli paikalla. Magia aloitti soiton klo 20.30 ja Tommys jatkoi. Seuraavana olikin jo Magian solistin vuoro ja varttia vaille yksitoista aloitti Plogman.

Ennätin kuunnella häntä ihan fanitellen lavan edessä klo yhteentoista, jolloin alkoi naistenhaku. Siihen en osallistunut ja puolivaloisassa säässä ajelin kotiin. Persoonallisia ja tulkinnallisia kappaleita tanssin ennen naistenhakua kolmen herran kanssa, jotka olivat tuttuja ja tanssitaito oli hallussa. Muutamat kappaleet tanssin sitten perustansseja kai paikallisten lomalaisten kanssa ja peruslukemillakin olin. Lomalaisten kanssa pitäisi osata seurustella, mutta se laji ei tyydytä minua tanssilattialla. Ehkä siksi oli parasta osata poistua ajoissa. Hyvän mielen saavat aikaan jo yksin maisemat ajoreitin varrella.