Metsälinnan sunnuntai-ilta 15.6.2008

Lähtöni sunnuntai-illan Metsälinnan tansseihin hieman mietitytti. Sen olin ymmärtänyt, ettei Heli Ruotsalainen ole paikalla. Kerran olen kuullut häntä tanssipaikalla. Kaunista iskelmää hänen kappaleensa olivat silloin.

Hänen orkesterissaan X-Band lauleli tänä iltana ex-tangokuningatar vuodelta 2004, Johanna Debreczeni.  Muistelen olleeni kerran hänen tanssi-illassaan kuningatarvuonna. Mitään erityistä mielikuvaa hänestä ei siitä yhdestä kerrasta silloin jäänyt. Jos olisi, olisin varmaan hakeutunut hänen keikoilleen. Kauniisti hän lauloi ja vaikutti hyvin sopeutuvan tilapäiseen (?) orkesteriin.

Orkesterista en löytänyt tietoja netistä, muuta kuin nimen ja esiintymisillat. Aika veijariporukka se oli. Yksi herroista oli yhtä vääräleuka kuin parhaimmat savolaiset. Jos lie sitten ollutkin - omaa heimoani ;) Jotenkin vain tuli mieleeni eräs tunnettu suomalainen elokuvahahmo, Rantasalmen suunnasta. Hauskoja hänen juttunsa olivat kappaleiden välillä. Soittaa koko joukko kyllä osasi.

Tanssiväkeä oli aluksi vähän. Sateinen sää teki tehtävänsä, mutta kyllä sitten illan mittaan oli lattialla kohtalainen määrä kädenalittajia ja foksaajiakin riitti reunamille, jos välillä siihen samaan ahtauteen keskilattialle. Mistäpä sitä kaikki voivat tietää, että on olemassa kaikenlaisia sääntöjä, missä kohti saa tanssia.

Olin paikalla pari tuntia ja tanssin tarpeeni tuli tyydytetyksi. Mieleisesti tangoon päätin iltani. Taukomusiikki oli taas kerran hyvin valittua. Hyvissä ajoin jouduin nukkumaan ja virkeänä heräämään työpäivän aamuun.