17.10.2010 Kivistön työväentalolla 

Illan musiikillisen puolen hoitivat Tulipunaruusut ammattitaidolla, joka vain jatkuu hyvänä vuodesta toiseen. Paikalla olleet enimmäkseen varttuneet herrat hoitivat myös osuuttaan, vaikka aluksi heidän hakunsa näyttivät kohdistuvan omiin, tuttuihin ja turvallisiin (?) daameihinsa.

Olin kovasti tarjolla ja tanssihalukkaan näköisenä rivissä, mutta niin menivät valssit, humpat ja tangot katsellessa. Teki mieli kävellä naistenhuoneeseen katsomaan peilistä omaa naamaani. Jotain vikaa siinä oli... Kun en kelvannut tanssitettavaksi, istuin penkkiin. Seuraavaksi alkoi kuulua foksia. Jatkoin istumista. Sitten alkoi soida hidas valssi. Olin jo tuudittautunut, ettei tänä iltana haeta ja lähden kotiin, kun naistenhaku alkaa.

Kumma kyllä, sille hitaalle valssille haettiin ja seuranneille jenkoillekin. Sitten haettiinkin muille kappaleille, taukomusiikki mukaan lukien. Unohdin kotiinlähdön. Naistenhaulla tein parhaani. Hyvin jatkui ilta. Tulipunaruusut muistavat esittää tangoja. Seitsemät niitä tuli kaikkiaan tauolla tulleet tangot mukaan lukien. Ekatunnin aikana jäi tanssimatta tangot ja yhdellä tauolla tangon puolikas. Hyvin osasivat herrat viedä, joku ihan erityisen hyvin. Hitaita valsseja oli kahdet vai kolmet. Tanssin kahdet. Naisten vuorotuntihauilla olen hieman hidas ja pitäisi osata edes vähän ennakoida, mitä on seuraavaksi tulossa. Pitäisi tälle orkesterille saada Pekkaniskan poikien valotaulu.

Kansantanssipuolikin oli kunnossa tänä iltana. Polkat, masurkat ja kahdet jenkat pääsin tanssimaan. Oli paikalla joku hieman nuorempikin herra ja tuttu tumma herra vei chachaata ihan tyylikkäästi. Kahden tutun pariskunnan herrat hakevat yleensä tanssimaan ja itse pyrin myös heitä hakemaan. Ovatkin tanssiherrojen tasoa kohottavia molemmat ja muutenkin mukavia.

Rumba meni ohjeiden kera, liekö jäänyt päähäni jotain. Minua voi kyllä neuvoa, mutta ei neuvominen tanssilattialla ole välttämätöntä. Joskus se voi olla hyväntahtoistakin, mutta itse olen ajatellut, että kaksi kappaletta tanssii vaikka miten, ilman neuvojakin. Olen joskus huomannut, että sanalliset ohjeet saattavat olla sanojalla hallussa, mutta kurssitus ei tee jumalaista viejää. Aika ja kokemus sen tekevät, jos sellaiseksi on tullakseen.

Tanssia tuli heikosta alusta huolimatta omiksi tarpeiksi ja liikuntaakin. Tämä orkesteri vetää toistuvasti omat kuulijansa, lähes 300 asiakasta, mikä tarkoittaa tässä paikassa oikein hyvää tulosta. Ahtauttakin oli tanssilattialla. 

Kahviossa oli taas tarjolla hyvää. Ja joka tanssi-illan pääsylippujen ostaneiden kesken suoritetussa arvonnassa voitin lipun tuleviin tansseihin.