10.12.2010 Jämsä Paviljonki.

Illan sympaattiset esiintyjät olivat Lasse Laakso ja Helmiorkesteri. Ei tänäkään iltana ollut ahtautta, mutta tanssin iloa oli sylin täydeltä pitkin iltaa.

Orkesteri soitteli tanssittavia kappaleita laidasta laitaan. Kokoonpano oli lähes kokonaan uusi. Oliko vakinaisia vai tilapäisiä soittajat, mutta hyvin menivät soitot yhteen. Ainoa tutunnäköinen oli haitaristi. Takavuosina Antti Huovilankin orkesterissa soittanut.

Tutuksi tullut herra aloitti hakemalla alkuvalssilla ja ekatunnin aikana soi toisetkin valssit, jotka tanssimme. Kun vielä hänen kanssaan sain tanssia neljät tangoparit illan aikana, niin siinä oli jo tanssin iloa kovasti. Eikä siinä kaikki illan polkat ja kunnon jivet sujuivat hänen kanssaan.

Toisten herrojen kanssa ilta meni muilla lajeilla. Niin tanssin  useat humpat, kävellen ja perinteisesti, fokseja, rumbaa, hitaat valssit ja chachaat. Hitaita valsseja tangojen tapaan tuli useita, ainakin kolmet parit. Jenkat sain katsella, mutta se ei tänä iltana surettanut. Illan iloisin tanssi oli jive paikallisen herran kanssa. Hänkin uusia tuttavuuksia. Illasta muodostui ilman odotuksia oikein tanssillinen ilta.

Jään usein miettimään, mikä tekee tanssi-illasta mukavan ja mieliinjäävän ja mitkä illat taas haluaisin unohtaa kokonaan. Ei sitä osaa määritellä, siksipä jokaiseen iltaan tulisi lähteä avoimin mielin ilman ennakko-odotuksia.