14.08.2010 Hangan lavalla Markus Sextet ja Iltaorkesteri.

Tälle lavalle en usein osu, jos se nuoruusvuosinani olikin usein käymäni lava. Nyt oli syytä kylliksi. Omia syitä.

Markus Sextetiä kuuntelen kyllä mielelläni, mutta jollain muulla lavalla. Heidän musiikkinsa on todella tanssittavan hyvää. Yksi uusi, venäläistyylinen kappale esitettiin - nimi unohtui taas. lIltaorkesteri oli minulle vieras.

Tanssiväki oli jossain muualla, ilmeisesti Syvälahden lavalla ja Kukonhiekassa. Mutta minä olin nyt täällä ja oli yritettävä tehdä itselleen edes hieman tanssillista tunnelmaa, mutta yritykseksi se jäi. Paikalla oli enimmäkseen pariskuntia ja tanssitaitoisia herroja hyvin vähän. Ehkä ne vähäiset herrat olivat niitä peräkammarin poikia, jotka suunnilleen vain katselivat.

Ensimmäisellä tunnilla haki kolme herraa, seuraavalla tunnilla ei yhtään ja kolmas tunti, naistentunti sujui melkein kokonaan karaokepuolella - minä tansseissa karaokea kuulemassa. On siinäkin jotain yli oman ymmärryksen. No, sielläkin tanssittiin sementtilattialla, jossa oli juomien kostuttamia läikkiä. Lauletut kappaleet kun eivät ole parillisia tanssilajeihin nähden, niin tanssiminenkin oli sen mukaista. Eräs herra haki tanssimaan ja ihan sujuvasti ja rytmissä tanssimme. Toinen herra tuli jututtamaan - olin kai kummajainen alan harrastajien joukossa. Kertoi poikansa laulavan jotain kaunista. Sitä odotellessamme tanssimme mitä esitettiin ja sitten se pojan laulukin. Ihan kaunis kappale.

Siirryin takaisin tanssipuolelle ja rohkaistuneena (ilman alkoholia, sitäkin olisi ollut tarjolla) hain naistentunnin lopussa tuntematonta herraa. Kohtuullisesti kävelimme salia ympäri. Seuranneella herrojen haulla jossain vaiheessa tuntematon herra haki samballe. Se sujui mukavasti, vaikka herra oli ajellut yhtäsoittoa Kilpisjärveltä 11 tuntia mökilleen ja tuli vasta nyt tanssipaikalle. Olihan tanssi hänelle hyvää jalkojen verryttelyä! Viimeisen valssin tanssin tutun herran kanssa.

Kyllä tällainen ilta kuuluu unohdettujen tanssien joukkoon, mutta oma oli valintani syystä jos toisestakin. Markus Sextetiä en voi moittia illan kulusta.