Jyväshovin illassa 2.8.2011

Ravintolaillan tapaan aluksi oli levymusiikkia, jossa oli liikaa voimakkuutta. Väkeä kertyi hiljalleen, mutta tanssiväkeä se ei ollut. Seurueita, joilla näytti olevan jatkot meneillään.

Vaille kymmenen aloitti Volgaorkesteri ja myös Pekka Nebelung valssilla Carmen Sylva. Toisena tanssilajina oli tango, kappaleet Hurmio ja Iltarusko. Ne ovat oikeita tangoja. Ensimmäisen osuuden lopussa oli yllätys. Ensin yksi jenkka, väkeä oli monilla askelilla lattialla ja sille parina Pekka ilmoitti polkan. Yksi tanssia harrastava herra oli paikalla ja tuli hakemaan polkalle. Eikä sitten muita lattialla ollutkaan.

Toisella osuudella jatkuivat kappaleet, joista jokainen oli musiikkia, jota sanon kunnon tanssimusiikiksi. Ei mitään kikkailuja tai omia ihmeellisiä sovituksia, mitä monet orkesterit ovat ottaneet ohjelmistoonsa.

Alkuvalsseille minua haki varttunut herra, joka ennätti kertoa nilkkavaivoistaan. Kohtuullisesti tanssimme  sujui. Sama herra haki toisen osuuden humpalle. Polkkamies haki sitten bugille. Hyvin sopi tanssimaan. Särkyneen toiveen katu oli taas kerran upea Pekan esitys.

Teinkin jo lähtöä pois puolilta öin, jotta jaksan aamulla olla virkkuna. Tauolla kerroin Pekalle kiitokseni illan musiikista ja samoin myös soittajille. Pekka siihen sanomaan, että Granadako? Oli tullut niin paljon hyviä kappaleita, etten muistanut, että tango Granada oli vielä kuulematta. Voiko kukaan sitä paremmin puhaltaa kuin Pekka trumpetillaan.Sillä kolmas osuus aloitettiin ja parina sillä oli Seinäjoen "tangosatoa" oleva Pyhä toimitus. Basisti lauloi sen erinomaisen hyvin. Nämä tanssin polkkaherran kanssa ja poistuin paikalta.

Hyvin mielelläni voisin istua ja kuunnella kaikkea, mitä esitetään ja loppuun asti, mutta ei ollut seuraavana vapaapäivää. Orkesterissa oli nyt tilapäinen rumpali, hyvin nuori herra, jolla on kyllä kokemusta soittamisessa. On Karavaani-orkesterin vakituinen rumpali. Mukavan näköistä oli palikoiden käyttö. Kosketinsoittajalla on meriittiä lähes kahdenkymmenen vuoden ajalta Mamba-yhtyeessä. Orkesterin esittämä mieleinen musiikki, Pekan laulut ja erityisesti trumpetin soitto saivat mielihyväkeskukseni yltäkylläiseksi.