27.11.2011 Kivistöllä

Tänään tein matkaa julkisilla kulkuneuvoilla ja vaikka matka ei ollut pitkä, bussin vaihdot ja odotus saivat aikaa kulumaan lähes tunnin. En ehkä nyt olisi lähtenyt ellei eräs hidas valssi olisi kutsunut.

Illan esiintyjät, Pertti Niemi ja orkesteri Odessa eivät pettäneet. Eikä sitä tehneet tanssiherratkaan. Sama oli ollut tunnelma heidän edelliselläkin keikallaan.

Tässä tanssipaikassa on vuorotuntihaku ja se toimii. Varsinkin naiset odottavat vuorovalon vaihtumista heille. Herrat saavat kyllä kyytiä, sillä haut sujuvat paljon ripeämmin kuin herrojen vuoroilla.

Niinpä illan aikana herrat hakivat minua poikkeuksellisen usein ja itsekin olin vireänä hakemassa. Kolme tuntia olin paikalla. Piti kelloakin vahtia, että jouduin ohikulkevaan bussiin. Tanssittuja kappaleita tuli kahdeksantoista paria ja en voi valittaa vientityyleistä. Erilaisia olivat, mutta lajeihin sopivia. Illan huippujuttu oli hidas valssi Lumous (Fascination), josta olen saanutkin paljon tietoa eri lähteistä. Useampi herra laulaa sitä ja pyrinkin näiden orkesterien iltoihin. Tanssittuna tällainen hidas valssi on ykkönen.

Viikon päästä tästä tuli vielä yllätys, jota en voinut etukäteen tietää. Tangokuningas Kauko Simosen orkesteri esitti Lumouksen instrumentaalikappaleena. Kun musiikki alkoi soida, se pysäytti minut. Tuntui uskomattomalta kuulla se ilman laulua ja vielä ihan vieraalta soittokunnalta.