09.05.2016 Iloa Elämään Hyväntekeväisyyskonsertti

 

Auditorio Miiluun Petäjävedelle oli maanantai-iltana saapunut väkeä melko paljon, mutta upeaan tilaan olisi sopinut enemmänkin. Tilaisuuden tiedottaminen oli ollut vähäistä ja paikallista. Itse huomasin sattumalta samana päivänä tilaisuudesta.

 

Illan aloitti Duo Jaana ja Eki. He esittivät kappaleet Sleep well, Black Diamond, Kuinka voit väittää (vai oliko kappale Hetken tie on kevyt), Maailma On Tehty Meitä Varten, Hillitön hopeinen kuu, Rokkibaby ja Nousevan auringon talo, jonka Jaana omisti paikalla olleelle äidilleen syntymäpäiväksi. Äänentoisto oli hieman liian kovalla.

 

Toisena esiintyi Tapio Halla-aho kitaran kanssa. Hänen musiikkivalinnat olivat kovasti mieleeni ja äänentoistokin oli parempi. Kappaleet olivat meneviä kuten Juicen Marilyn, Moottoripyörä on moottoripyörä, Topi Sorsakosken Viimeiseen korttiin, J.Karjalaisen Sankarit, Tuulensuojaan, Juicen Einarin Polkupyörä ( ei halunnut esittää nyt versioita Napoleonin mopo tai Tarzanin kalsarit – huumorimies oli tämä laulaja) ja lopuksi Muisto vain jää.

 

Illan päätti Tangokuningatar 2003 Saija Tuupanen ja häntä säesti vuoden 2000 Kultaisen harmonikan miesten voittaja Aki Metsälä. Molempia olen kuullut pitkällä ajalla tanssilavoilla, konserteissa ja musiikkinäytelmissä. Saija on paras artisti kaikin puolin. Upea ääni, kaunis ulkonäkö, pukeutuu tyylikkäästi ja sydämellinen tapa suhtautua kuulijoihin. Aki puolestaan on taitava muusikko, laulaa mm.duettoja Saijan kanssa ja on Saijan orkesteri eXmiehet jäsen. Niin, myös komea mies. On aina ollut ilo olla paikalla.

 

Nyt Saija aloitti Suvivalssilla. Seuraavina tango Kultaiset korvarenkaat ja duettona Akin kanssa Jotain jää. Kellohame heilahtaa oli menevä kappale ja perään kaunis Kuuleeko yö. Ilta päättyi kappaleella Valkoinen ruusu.

 

Kaikki esiintyjät kukitettiin ja kehoitus mennä vielä lähtiessä kakkukahville. Lienee varattu reilusti. Kävin siis toisen kerran - unohdin dieetin....

 

Olin jättänyt auton hieman huonoon kohtaan ja ajattelin, että onko muistutus tuulilasissa. Paikoitusalue oli täysi. Minun edessä oli vielä toinenkin auto ja siitä nousi naisihminen. Auto ei lähtenyt käyntiin. Polttoaine oli päässyt loppumaan. Tarjosin kyytiä hakemaan tätä ainetta. Minulla oli käyttämätön kanisteri autossa, joten tyytyväinen ja kiitollinenkin nainen pääsi lähtemään. Konsertti-ilta päättyi siis kaikin puolin hyvin – viimeksi näin Akin vilkutukset.