29.12.2011 Jyväshovissa

Tällä viikolla esiintyi orkesteri Rosette useampana iltana ja viikonloppuna mukana myös Tiina Ruuska, kaunisääninen solisti. Yhtenä iltana oli tilaisuus olla heidän illassaan. Hyvin orkesteri hoiti soiton lisäksi myös laulupuolen. Kaikki laulavat hyvin. Tanssit talolla -humpan he esittävät hyvin. Kun sen ensi kerran aikanaan kuulin, tuntui hyvältä, että joku on ottanut tämän Varjokuvan kappaleen ohjelmistoonsa.

Esitettiin se nytkin ja monia muita kappaleita, joita odotin. Aluksi näytti, ettei väkeä ole paljonkaan läsnä, mutta siitä ilta vilkastui. Parin tunnin päästä paikka oli täynnä. Tanssiväki oli innokasta ja tyylit olivat vapaat sekä rennot. Viisasten juoma saa aikaan vapauden. Tuttuja ei ollut, vain joku ulkonäöltä tuttu ravintolavieras. Muutamia kappaleita tanssin. Sen hyvän humpan, kahdet parit hitaita valsseja, tangot, rumbat ja jotain kävelyjä.

Edellisellä kerralla tässä paikassa olin huonossa kohti istumassa ja en nähnyt saksofonistia ja muutoinkin soitot eivät sattuneet aina korvaani. Kuuluvuus ym seikat ahtaassa paikassa taisivat vaikuttaa. Nyt sitten näin koko orkesterin saksofonistia myöten. Tämä soitin on se minkä yleensä huomaan ja soittaja käytti sitä monissa kappaleissa. Kitara on hänellä lisänä lavalla. Kyllähän heitä kuuntelee illan vaikka istuen, mutta mieluummin tanssien ja jossain muualla kuin ravintolassa. Heillä on hyvin laaja ohjelmisto ja soittotaito kaikilla hyvin hallussa.