20.05.2012 Kivistön työväentalolla

Nämä sunnuntaiehtoon tanssit kutsuvat minua, vaikka välillä ajattelen, että ne voisin jättää väliinkin. Eki Jantunen ja orkesterinsa Mutkattomat ovat olleet täällä ennenkin, useita kertoja. Niin olen minäkin ollut heidän tansseissaan, muissakin paikoissa.

Tanssiväkeä ei ollut paljon, mutta sitäkin innokkaampia olivat herrat ja naisetkin hakuvuoroillaan. Minua haki tänä iltana muutama herra, jotka ennen hakivat kyljeltä kummaltakin, mutta kaipa heidän vakiotanssitettaviaan puuttui paikalta. Ei se haittaa minua ja hainkin heitä takaisin. Paikan varttuneita vakikävijöitä vuosien ajalta he ovat. Monille heille on urautunut se oma piirinsä samaan tapaan kuin eri tanssiseurojen väki tanssii mielellään keskenään.

Tangoista orkesteri saa erityiskiitokset ja niitä tuli tauoillakin. Erottamattomat-tango soi kauniisti ja oli illan paras tanssini. Viejä oli ykkösluokkaa. Ehkä juuri tuosta tangosta kymmenien vuosien takaa on jäänyt kaipuuni tangon ihmeelliseen maailmaan. Illan aikana kuului muitakin tangoja ja sain niitäkin tanssia eri tyyleillä. Polkat orkesteri osaa soittaa minulle mieleisellä nopeudella. Ennättää nauttia tanssimisesta eikä tarvitse hyppiä kuin hengenhädässä, mitä nopeutta ikävä kyllä on joiden orkesterien tapana soittaa. Säkkijärven polkka hieman hitaammin soitettuna on upea asia. Jenkat jäivät väliin ja sen aikana nautin kahviossa pullakahvit. Jaksaa vanhakin vielä tanssia - mukaillen Reijo Taipaleen laulua.  Nopeat olivat rokit, niin kuin pitääkin ja nopea oli viejäkin, mutta rokkia emme tanssineet vaan herran omaa kehittelemää etenevää jiven-vaihtoaskel vientiä se oli. Se saa minut aina hyvälle tuulelle. Mukava oli päättää tähän sunnuntaihin Kivistön talvikauteni.