09.04.2012 Kivistön työväentalolla

Minä menin sinne odottaen näkeväni Väriloisteen entisen haitaristin Tuomas Kaikkosen, mutta tiedot eivät pitäneet paikkaansa niillä Ässien sivuilla mistä luin. On kuulemma toisetkin, nykytilannetta vastaavan sivut olemassa. Piti etsiä ne. Hän on kyllä ollut aiemmin mukana orkesterissa, mutta ei ole enää.

Tuomas oli Väriloisteessa mukana Ylläksellä SMORK 2006-kilpailuissa. Orkesteri oli toisena, vaikkei juuri huonompi ollut kuin voittaja Nelinpeli, jota olin silloin kannustamassa paikan päällä. Tangomarkkinoiden finaalissa 2010 Tuomas myös oli eli odotin tälle illalle upeaa tangolaulantaa ja haitarinsoittoa. Ässien kolmimiehinen soittokunta sai kuitenkin aikaan hyvän musiikin ja rumpali oli lisäksi hyvä laulamaan.

Orkesterissa oli nuori herra ilm. uutena kitarassa ja koskettimia soitti kookas herra. Siinä kai oli sitten bassonkin tarpeet mukana. Vanhemman väen tansseissa tavallisia valsseja esitetään useita, niin nytkin. Jostain syystä orkesterit eivät ymmärrä, että hyvin monet tanssipaikalla olevista, iästä riippumatta, osaavat hidasta valssia, ainakin omalla tavallaan ja jopa toivovatkin sitä. Hitaita valsseja esitettiin ainakin kahdet. Se oli hyvä. Tangoja oli ehkä kolmet. Samoin oli kolmet jenkat. Polkista menköön soittajille erityiskiitokset. Hyvä oli rytmi kummassakin. Lentävä kalakukko ja Säkkijärven polkka, muistinko oikein… Sambaa tuli alkuillasta levyltä ennen klo 5 alkavaa orkesterimusiikkia.

Ensimmäiset kaksi tuntia sujuivat kohtuullisesti tanssien. Itsekin sain haettua. Sitten jatkossa vireys loppui. 1. tunnin jenkalle haki vieras herra. Ja siitä sain polkan tanssijan ja myös tangolle haki sekä chachaalle. Toiset jenkat tanssin erään herran kanssa. Hitaassa valssissa oli kohtuullinen viejä, jos ei nyt aina oltu ihan tahdissa, kun tuli keskeytyksiä naapurikosketuksien takia. Uusi aloitus saattaa olla vaikeaa oikeaan tahtiin. Hyvää sosiaalifoksia sujui sen alkuillan kahden tunnin aikana.

Viimeisen kahden tunnin aikana mitä olin paikalla tanssin hyvän tangon. Hain myös ihan vierasta herraa, joka näytti aloittelijalta ja olikin. Innokkuus tanssiin korvaa taidon alkutaipaleella. Väki oli vähentynyt 3. tunnin jälkeen, joten minäkin poistuin 8.45, kun orkesteri lähti tauolle. Heille jäi vielä 30 min. soittoaikaa.

Niin, aprillipäivänä tapasin tansseissa ihan mukavan herran. Oli puhetta olla Varjokuvan tansseissa pitkäperjantaina. Hän olikin, mutten tainnut tunnistaa, kun olin kuulemma antanut rukkaset???alkuillasta… Myöhemmin tanssimme jonkun kappaleparin. Sanoi, että sitten Kivistöllä nähdään. Ei muuten näkynyt… Aprilliä syö silliä, juo kuravettä päälle.