Toisen kerran humppakuningas Anttolanhovissa 28.1.2009

Mietin jälkeenpäin, että humppakuningas Aarne Saariselle sopisi se rekkamies-laulu - olen rekkamies - valvottuja öitä jne. Hän nimittäin kertoi illan päätteeksi lähtevänsä varsinaisiin töihinsä.

Laulaminen on hänelle harrastus, vaikka minun mielestäni hänen äänellään pärjäisi laulamallakin eli elantonsa saisi. Tällä kertaa hänellä oli esiintyjäparina herra, jonka soittimesta tuli kaikkia sopivia ääniä. Jotenkin nyt näin tullut musiikki oli parempaa kuin edellisen kerran soittajien kanssa.

Kappaleet olivat niin kuin aiemminkin, vanhoja ja osin ikivihreitä. Operettivalssit ja tavalliset valssitkin olivat entisajan hyviä sellaisia, joita nykyisin harvoin kuulen ja tangot oikeita tangoja, mm. Itämaista rakkautta. Monipuolista oli koko illan kappaletarjonta. Mukaan sopi Rauli Somerjoen tuotantoa ja Yölintua.

Tanssit alkoivat kello 20 ja ilmeisesti olisivat kestäneet puoli yhteen. Poistuin nukkumaan  kolmen ja puolen tunnin jälkeen. Paikalla oli kuntoutujaryhmiä ja muutakin väkeä sekä joitakin tanssinharrastajia. Aika paljon oli pareja.

Tanssittajissani oli ihan taitaviakin. Hitaan valssin ykkönen säilyi hyvin eräällä herralla. Tavallisia valsseja oli mukava tanssia, kuten myös humppaa, fokseja ja fuskuja. Jivet ja kahdet bugitkin sopivat iltaani. Cha-chaa jäi väliin. Sen taitajia ei ollut kuin kaksi - kolme paria.

Välillä istuinkin ja oli mielenkiintoista ja nautinnollista seurata solistin esiintymistä. Jos hän on humppakuningas, niin vielä mieluummin lähettäisin hänet tangolaulukilpailuihin. Ja jos hänellä olisi mahdollisuus ja/tai halua paneutua laulamiseen täysipäiväisesti, niin mikä hänestä tulisikaan. Hän on varmaan nyt kuitenkin valinnut itselleen sopivan tavan elää. Kun vain jostain saisin tietää, missä hän esiintyy, niin mielelläni häntä kuulemaan menisin.