Kotimatkalla vihdoinkin tangoa

Kun vihdoin sain tanssia tangoa niin kuin toivoin, niin tuntuu, että nyt juuri kasvoin pituutta tai ainakin henkinen minäni oikaisi selkänsä.

Äitiä ja sisarta katsomassa kotiseudulla; kumpikaan ei parhaimmillaan. Äiti ei enää koskaan, ja tuntuu pahalta katsoa läheisen ihmisen hiipumista ja sisar, äidin silmälläpitäjä ja auttaja tähän asti, vain tilapäisesti nyt toimintakyvytön. Dementiasta puhun ja kirjoitan leikilläni itseni kohdalla. Kun näkee Alzheimerin taudin eteneminen ihmisessä, ei leikille jää sijaa.

Kotimatkalla voittamaton halu poiketa naistentansseihin Revontuleen, vaikka useimmiten hakuinto ja/tai -nopeuskaan eivät ole riittäneet. Biorytmit menivät kerrankin ihan sekaisin. Jin Sato saisi tarkistaa laskurinsa. Mikään ennuste ei pitänyt paikkaansa. Ilta oli jostain kumman syystä poikkeuksellinen. Riittävästi siistiä tanssiväkeä ja tanssitaitoista. Talo tarjosi kaikille glögin ja riisipuuroa/rusinasoppaa. Kelpasi ravittuna tanssia.

Taikakuu ei ole kovasti minua sykäyttänyt, mutta heidän kappaleensa olivat mukavia tanssittavia. Ja tanssilajeja tuli riittävästi, lähes kaikkea. Joku orkesteri kyselee, mitä saisi olla. Minä esitän orkesterille tilaisuuden tullen toiveen, mitä saisi olla. Ensimmäisen hitaan valssin lopussa orkesterin edessä toivoin polkkaa. Se sopisi hyvin valssin jälkeen. Orkesterin nuori herra nyökytteli. Ja niin tuli perään Väärä vitonen ja toista en enää muista. Jenkat ja masurkat tulivat myöhemmin illasta ja orkesteri ilmoitti ennen masurkkaa, että ensimmäinen on hambo, mutta voi tanssia masurkkana, jos "osaa". Ilmoitus ei häirinnyt masurkan tanssijoita, hyvin meni.

Taikakuu esitti todella monipuolista tanssimusiikkia ja taas kerran jouduin korjaamaan omia käsityksiäni. Samoin oli haettavien herrojen suhteen. Hyviä tanssijoita Jyväskylästä ( O-P, kansalliset tanssit, kaikki kolme, hymyssä suin ne kanssasi tanssii, rokki jivenä taisi olla liikaa ikä-ihmisen pohkeille), Kuopiosta ja Pieksänmaalta palstaa lukeva herra (tanssia tango tangona, pitkästä aikaa, sulatti jään sydämestäni).

Ja Ipta, ei ennätetty kovin jutustella, piti hoitaa leiviskäänsä. Yllätys nähdä näin ylhäällä Suomineitoa. Puistokulma kutsuu kovasti minua lähiaikoina. Nähtäneen siellä.