26.03.2011 Jyväskylän Viihdekeskuksessa

Mukava oli mennä kuulemaan kahta hyvää orkesteria. Kauemman tuntemaani Markus Sextetiä, joka vuosien saatossa on läpikäynyt monta muutosta ja Martti Metsäkedon orkesteria, joka myöskin jo vuosia on soittanut sydämeeni. Heilläkin on ennättänyt tapahtuma soittajamuutoksia, joista viimeinen uusi herra oli ensi kertaa katseluni kohteena. Taitoa oli ja kuului. Herra ei tosin ihan uusi ollut, kun aiemminkin ollut orkesterissa ja välillä kävi Kari Tapion joukoissa. Palasi siis kotijoukkoonsa, jonne hän oikein hyvin kuuluukin.

Ilta alkoi aika vähällä tanssiväellä, mutta onneksi lisääntyi myöhemmin. Ei oikeastaan haitannut vaikka omat tanssimiset olivat vain silloin tällöin eikä naisten vuorotuntihaku tuonut onnistumisprosenttia juuri suuremmaksi. Onneksi muutamia tuttuja herroja oli paikalla, joten tanssimisen makuun pääsin.

Kahvitaukoni venyivät juttuhetkiksi kahvion puolella. Mukava oli vaihtaa ajatuksia miellyttävien ja tyylikkäästi puettujen herrojen kanssa. Kun he vielä soittavat valtakunnassamme ainutlaatuisen hyvää ja persoonallista tanssimusiikkia ja laulupuolikin on kympinarvoista, niin mikä oli minun katsella heitä lähempää. Huilu, saksofoni ja trumpetti saavat aikaan hienon tanssimusiikin.

Sextetin kuusimiehinen soittokunta on myös omaa luokkaansa. On soitinvalikoimaa puhaltimiin asti. Kielitaito myös kuuluu kappaleissa. Niistä suurkiitokset Efelle ja Rikulle, jonka slaavilaista kappaletta odottelen joka kerta. Eikä yksi/kaksi lintu kesää tee, joten yhteistyöllään ja tanssittavalla musiikillaan tämä orkesteri on päässyt tanssiväen suosioon. Eikä pidä unohtaa orkesterin Markusta ja laulujaan sekä juontojaan. Harvoin on kaksi hyvää orkesteria samassa paikassa, nyt niin oli.