Sunnuntaina 29.7.2007

Kyllä sunnuntain tanssi-iltaa ja varsinkin esiintyjiä en olisi voinut jättää väliin. Menee toisinaan pitkiä aikoja ilman mahdollisuutta olla heitä kuulemassa. Mitä useammin Tommysin tapaan, sitä enemmän pidän heidän kappaleittensa taustalla kuuluvasta folk-dance soinnista. Joskus olisi nähtävä, mistä nappulasta sellaisen saa aikaan.

Orkesteri aloitti heti seitsemältä ja kahden setin jälkeen Charles Plogman esitti omat osuutensa. Viikon yhtä mittaa jatkunut keikkailu ei näkynyt hänessä ja aina samanlaisella charmilla hän esiintyi ja "jalat alta vei". Hän on yksi harvoista esiintyjistä, joilla on vaikuttava lavakarisma. Samaa sietokykyä ja voimien hallintaa osoitti myös orkesteri matkailun jälkeen.

Aluksi oli niin vähän herroja, että arvelin, ettei tanssi-iltaa pääse syntymään. Ei se tosin samalla tapaa muutoinkaan alkanut kuin usein aiemmin. Kun herroja oli vähän ja naisia paljon, niin koko ilta oli yhtä "taistelua" paikasta auringossa. No, minä en kovin jaksanutkaan. Jotain pääsin tanssimaan silloin tällöin ja ei kai pidä valittaa, vaikken saanut tanssia tänä iltana polkkaa, jenkkaa enkä masurkkaa. Jenkkojakin tuli ainakin kahdet. Herrat unohtivat minut niillä lajeilla.

Onneksi sain tanssia kolmet hitaat valssit ja ainakin kahdet hyvin viedyt tangot. Ensimmäisissä oli toisena argentiinalainen tango ja toiset tangot illan lopulla kokonaan tulkinnallisessa viennissä, jossa oli myös vauhtia. Hyvin mieleisen ja taitavan herran kanssa jivet ja chachaat saivat tanssin ilon aikaan. Jiveä tanssin myös herran kanssa, jonka askel hiipui ja vaihdoimme fuskuun. Hänen kanssaan on mukava hullutella missä lajissa vaan.

Tanssituttuja oli useita paikalla, joten illan mittaan he silloin tällöin kohdistivat hakunsa minuunkin. Kaksi vanhaa tanssituttua haki minua useampaan kertaankin. Harvoin nähdään, joten samalla tuli vaihdettua kuulumisiakin. Sosiaalifoksin aikana juttelukin onnistuu.

Välillä tosin tuntui, etten ole tanssinut ollenkaan, kun istuin valtaisan naismassan takana penkissä. En jaksanut juuri olla siinä laumassa tarjolla ja sama tunne oli naistenhaullakin. Koetin sentään muutamaa tuttu hakea ja erästä vierastakin, jonka näin tanssivan jenkkaa samalla aloitusaskeleella, jonka itsekin joskus teen ja saan herrat sotkeutumaan askelissaan. Hain häntä jollekin muulle kappaleelle.

Kokonaisuutena ilta oli hyvä ja kiitos kuuluu siitä muutamille herroille ja upealle orkesterille,  hehkuvalle Charlesille ja tänä iltana erityisen hyvin laaditulle väliaikamusiikille.