13.05.2012 äitienpäivänä Kivistön työväentalolla

Pertti Niemi ja orkesteri Odessa ei konemusiikkeineen kuulostanut samanlaiselta kuin aiemmilla kerroilla. Orkesterin kaksi muuta jäsentä lienevät olleen tuuraajia, koska en tunnistanut heitä aiemmilla kerroilla olleiksi. Jotain puuttui musiikista.

Väkeä ei ollut tällä kertaa samaa määrää kuin aiemmin. Jotkut viettivät äitienpäivää pitkän kaavan mukaan ja jääkiekko-ottelut saivat usean tanssijankin jäämään kotisohvalle TV:n ääreen. Olipahan tilaa kerrankin tanssia ja tutustua ihan uusiin tanssiherroihin.

Illan alku ei tosin ollut ollenkaan lupaava ja ennätin jo miettiä kotiin lähtöä vaikka TV:n ääreen. Valssia ja tangot tanssin ja jotain foksin tapaista. En noussut penkistä edes hakuriviin, kun näytti, ettei herroissa ollut montakaan, jotka hakisivat. Sitä paitsi penkistäkin voi hakea, jos haluttaa. Kuitenkin jäin katsomaan, miten toinen tunti, naistenhakua se oli, ehkä voisi muuttaa mieltäni.

Ja muuttihan se. Hain ne herrat tanssimaan, jotka olivat hakeneet minua. Paikalle oli ilmaantunut sokea tanssija. Päätin kerrankin rohkaista mieleni. Tosin hain ensin hänen näkevää saattajaansa, joka olikin hyvä ja käteen käypä tanssiherra. Siis koko vientinsä oli erinomaista. Niinpä sokean viejän kanssa tanssin humpat ja ei ehkä yhteentanssimisemme ollut kovin huonoa. Tanssimme toisetkin humpat illan aikana.

Saattajan kanssa sujuivat todella hyvin hitaat valssit, chachaat ja tangot, joita useampi pari illan aikana. Naistenhaun taukomusiikkina olleet sambat tanssin tutun herran kanssa ja hän haki myöhemmin orkesterin soittamille samboille. Kolmas tunti oli herrojen hakua ja kumma kyllä, kelpasin hyvin lähes kaikille kappaleille. Moni tuttu herra haki nyt, jotka usein ovat jättäneet väliin.

Neljäs tunti oli taas naisille ja väki sen kun väheni. Tässä vaiheessa tunnin alussa on arvonta osallistujien lippujen kesken ja palkintona vapaalippuja ja usein orkesterin levy. Monet varttuneemmat poistuvat arvonnan jälkeen.

Tangoja kuului illan aikana useita. Niin lavalta kuin taukomusiikkinakin. Useimmat niistä tanssin eikä valittamiselle jäänyt sijaa. Ainoa asia, mikä ei ollut niin hyvä kuin ensi kerran kuultuna, oli hidas valssi Lumous. Johtuikohan tilapäisestä väestä lavalla. Ilta oli alun jälkeen mukava, vaikka usein teen äkkinäisiä päätöksiä kotiinlähdön kanssa liian vähin perustein.