03.08.2013 Höyrypaviljonki Haapamäki

 

Tälle lauantaille oli merkitty kalenteriini tanssiystävän syntymäpäiväjuhlat matkojen päässä. Siellä sujui aika mainiosti. Päivä oli todella kaunis ja kesäisen lämmin.

 

Mukava oli ajella tietä, joka halkoi kauniita maisemia eikä mitään ruuhkaliikennettä ollut kumpaankaan suuntaan. Paluumatkalla sitten huomasin, että edellä ajava autojono kääntyi jonnekin ja pian muistin, että Höyrypaviljongilla on varmaan tanssit. Niinpä käännyin jonon perässä paikan pihaan.

 

Tangokuningas Kari Piironen ja Caminito olivat illan esiintyjät. Mieleisiä minulle molemmat. Kari Piironen sai monilla kappaleillaan sieluni tyytyväiseksi. Kaikki olivat tanssittavan hyviä. Mukava oli tavata myös hänen puolisonsa, joka on aina mukana keikoilla. Taukomusiikista huolehti kuten ennenkin levyisäntä Oiski – muusikko hänkin aikanaan. Hyvin hän valitsi soitettavat kappaleet.

 

Tanssiväki oli eri ikäistä, mutta pääosin kuitenkin varttunutta. Muutama ulkonäkö tuttu herra oli paikalla ja heidän kanssaan tuli hieman tanssittua – haettuna ja hakien. Valssilla olin chachaa-taitoisen herran kanssa, minkä lajin tanssimme myöhemmin. Illan aikana toiset tavalliset valssit ja bugit sujuivat tutun herran kanssa. Tälle illalle oli sambakin vuorossa. Muutoin foksi oli suosikkivientityyli lajiin kuin lajiin, mihin minua haettiin. Tangon sain tanssia vaihtoaskeleella enkä muuta odottanutkaan. Toistakymmentä kappaleparia olin tanssimassa läsnäoloaikanani. Jatkoin kotimatkaani ennen puolta yötä.

 

Yleisvaikutelmana tanssiväki oli kansan kaikista kerroksista eikä siihen sisältynyt juuri erityisosaajia. Niin täällä on ollut aiempinakin kesinä muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. He ovat olleetkin muualta tulleita vierailijoita ja lomalaisia. Tässä paikassa on muutakin toimintaa, mikä on tuottoisampaa paikanpitäjälle. Niinpä illan mittaan tanssipaikalle siirtyy juomapuolella olleita ihmisiä ja tanssitilan käyttäminen muuttuu loppuillaksi.