Pääsiäismaanantain tanssit

Olipa mukava herätä lapsen huushollissa ja aamupalan jälkeen, joka oli hieman normaalia myöhemmin, oli sauna lämpimänä ja kylpyvalmiina. Arvelivat kai, että reissussa on rähjääntynyt äitirukka. Harvoin sauna tuntuu aamupäivällä niin hyvältä. Näkymä saunasta (asunto on korkealla paikalla ja viides, kuudes kerros) keskustaan isohkon lammen yli, jossa talvella on luistinrata, on kaunis. Edessä on harvakseltaan puita. Kaipa minä näille seuduille vielä muutan joskus.

Kuntoilu ja liikunta laskevat verenpainetta ja saunan pitäisi kai nostaa, mutta oma pulssini ja verenpaineeni olivat alhaiset. Vävyllä taas normaali hidas pulssi oli vielä puoli tuntia saunan jälkeen paljon tavallista korkeampi. Siinä mietimme omaa kuntoamme ja terveyttämme. Minä sain kyllä myöhemmin päänsäryn, mutta se oli kai monen päivän rasituksen tulos.

Kivistön työväentalon tanssit ovat kello 17-21.45. Kolmannen kerran tällä kuulla olin Markus Sextetin tansseissa. Mukavaa sattumaa. Ehkä heidän ammattitaitoaan epäilevien olisi myös hyvä olla useamman kerran kuuntelemassa. Minä olen ollut kaikkiaan viimeisten vuosien aikana hyvin monta kertaa heidän tansseissaan. Takapakkia eivät ainakaan ole menneet. Musiikin voimakkuus oli kyllä kohdallaan ja itse sitä kyllä tarkkailevat. Minusta he ovat kasvaneet yhteen nuoren Markuksen liityttyä joukkoon vuonna 2003. Vaikka toiset ovatkin jo varttuneita nuoria, niin eivät ole yhtään huonompia kuin joku nuori bändi. Arvostusasiat ovat myös makuasioita. Arvostelu on erikseen ja siihen voi osallistua vain ammattitaidolla.

Oli hyvä verrata viikon takaiseen sunnuntai-iltaan, jossa he olivat myös soittamassa. Musiikki oli samaa hyvää, mutta silloisessa paikassa oli ikäjakauma kapeampi ja keski-ikä huomattavasti korkeampi. Kivistöllä käy monenikäisiä ja naisissa on jopa nuoria. Herrat ovat aikuisia ja joukossa on aina nuorehkojakin. Ikä on jokaisen oma käsite.

Huomasin heti paikalle mennessäni, että rumpalilla ei ole kaikki hyvin. Läheinen omainen oli kuollut. Työnsä hän hoiti illan aikana hyvin, jopa tavallista enemmän esitti Markuksen kanssa showta. Ehkä oli  hyvä tapa unohtaa suru muutamaksi tunniksi.

Muistini tämänkin illan osalta on hajanainen. Luulen, että Markus esitti heidän sinkut Jää vain kyynel ja Jos siivet saisin. Kauniit, tunnelmalliset kappaleet. Kaikkia tanssilajeja meille esitettiin ja aika monta sain tanssiakin. Tässä paikassa on useimmiten muutamat tutut, joten tanssiin pääsy on turvattu ainakin muutamien kappaleiden osalta. Useimmat tutuista tietävät vielä mieltymykseni eli tangot, hitaat valssit ja nämä kansalliset tanssit saan useimmiten tanssia. Kaikki muu onkin plussaa. Tangojakin tuli useita, koska niitä soitettiin myös taukomusiikkina. Jenkalla kävi niin, että tutulla nuorella herralla on useampi daami, joita hän mielellään tanssittaa juuri näillä kappaleilla, joten minä kuuntelin. Mutta viimeisellä setillään orkesteri aloitti jenkoilla ja mukava oli taas pitkästä aikaa tanssia se Lapinjenkkana ja toinen kuviojenkkana.

Hassu juttu oli oikein hyvä foksi, jota väki tanssi foksina tai fuskuna. Herra vei kävelyhumppana. En tiedä kuuliko hän väärin vai ihan halusi niin. Kyllä kaksi kappaletta voi kävelläkin rinnakkain ja välillä vaihtaa puolta. Mutta aika tylsää oli. Hauska asia taas oli, kun eräs oikein hyvin argentiinalaista tangoa tanssiva herra (ei minun kanssani eikä täällä) tanssi kanssani salsan perusaskelta. Ei se oikea salsa ollut, jotain melkein bugattavaa, mutta mukava oli kokeilla, miten jalat toimivat. On jo kauan, kun sitä hieman tanssin vain yhden herran kanssa.

Vuorohaun turvin hain erästä enemmänkin tanssia harrastanutta herraa lattarikappaleelle, mutta hän tulkitsi sen muuksi eli halusi tanssia vikkarina. Hyvin vei, pitkä mies ja pitkät askeleet. Sylitanssiin vain oli liian pitkä. Mutta oma ilonsa oli siinäkin.

Lipun ostaneiden kesken arvotaan kaksi lippua tuleviin tansseihin ja orkesteri arpoo omia levyjään. Sisäänpääsylippu sattui kohdalleni, joten jospa erästä tumman heimon laulajaa menen kuulemaan keväällä.