Olin 7.11.2015 Pieksämäen Poleenissa, jossa oli Aki Hietalan juhlakonsertti "20 vuotta ensilevytyksestä". Orkesterina oli Ylivieskan soittajat, mitä johti Markus Seppälä. Sali oli täysi ja tunnelma korkealla aplodien kera.

 
Laulujen välillä Aki kertoi musiikillisesta urastaan alusta asti - pikkupojasta alkaen isänsä orkesterin rumpalina lauluihinsa ja levytyksiinsä sekä musiikin opintoihinsa saakka. Hänellä on aivan mahtavan hieno ääni ja oli hän osallistunut aikanaan Seinäjoen tangolaulukilpailuihinkin. Valssin valtias-laulukilpailun voitto vuonna 1995 teki hänet tunnetuksi ja Vuoden tanssittajatulokasvoitto tuli kaksi vuotta sen jälkeen. Musiikillinen ja laulajan ura jatkui 2007 saakka, jolloin hän siirtyi musiikinopettajaksi.
 
Oli upeaa kuulla niitä kappaleita, joita vuosia sitten olin kuullut hänen laulavan. Muistan hänet paremmin laulavana rumpalina, jonka ääntä ja soittotaitoa ihailin. Nyt katselin menneitä kirjoituksiani ja olin ollut aika monilla keikoilla 2007 ja sitä ennen. Toiset soittajat ja laulajat vain jäävät mieleen ja erityisesti rumpalit. Heitä tiedän muutamia, joita ihailen ja useat heistä laulavatkin. Jotkut jopa osaavat tanssiakin.
 
Ilta oli unohtumaton ja se kului liian nopeasti. Voisin alkaa vielä uudelleen - kuuntelemisen ja katselun. Iso puhallinorkesteri oli hyvä valinta illan lauluille. Yllätyksenä oli Akin ja Juhani Markolan yhteislaulu Rakkauden aamu. Olisipa hienoa kuulla Akin laulua vielä joskus. Ja ne rummutkin....