15.02.2013 Keurusselässä

Loppujen lopuksi Hotelli Keurusselkä on vähän syrjässä ja toisaalta lomailijalle sopivassa paikassa. Ympäristö on erinomainen liikuntaa harrastaville ympäri vuoden ja muuten vain lomailevalle talosta löytyy muuta virkistystoimintaa unohtamatta tanssimahdollisuutta. Hotelli on edelleen konkurssipesän hoidossa ja ehkä hoitoa tarvitsisi jossain määrin tilatkin. Ravintola on ihan kunnossa ja tilaa on kovasti ruokailijoille Kesällä on lisätilaa paviljonki Emmassa ja ulkoterasseilla. Maantie Keski-Suomesta sinne kulkee länteen ja on oikea Lännentie. Hyvässä kunnossa ja rauhallinen ajaa ainakin perjantai-iltana talviaikaan. Kesällä poikkiliikennettä on runsaammin rannikolta alkaen.

Orkesteri Channel Four on tuttu minulle pitkältä ajalta. Alkoiko tuttavuus jollain Lapin matkallani, en enää muista. Se oikea ja lähes alkuperäinen Channel muuttui yli vuosi sitten. Hitaan valssin Sieluni soiton tekijä, rumpali jäi pois ja tilalle tullut uusi soittaja ei mielestäni pysty tulkitsemaan ko. valssia samoin kuin sen alkuperäinen tekijä. Monta kertaa seisoin lavan edessä katsomassa kun se oikea laulaja sen esitti. Siinä laulu tulee sydämen kyllyydestä ja se vie minut kuulijana ja katsojana jonnekin kauas onnenmaahan. Tulihan se valssi tänäkin iltana ja ihan hyvä. Siinä on upea musiikki ja sanat, jotka saavat kuuntelemaan.

Orkesteri aloitti yhdeksältä. Kyllä ei voi valittaa esitetyistä kappaleista lajien puolesta. Jos nyt polkkaa ja masurkkaa ei kuulunut, mutta muutoin hyvin monipuolista musiikkia. Orkesterissa lauloivat kosketinsoittaja/haitaristi, rumpali ja kitaristi. Kun yli vuosi on edellisestä kerrasta, niin yllätyin taas kerran miten hyvin kitaristi laulaa. Hänellä oli useita kappaleita, joita en ole ennen kuullut hänen laulavan. Hänen tummalle äänelleen sopivat varsinkin tangot, mutta kyllä kaikki hänen esittämänsä olivat upeita. Ainakin seuraavat kappaleet hän esitti illan aikana:  Ikäväni, Haavetango, Myrskyn jälkeen, Nashville tennessee, Mustat silmät, Mantsurian beat, Lapin tango, Tulisuudelma, Kulkurin iltatähti, Kultamaa ja Jätkän humppa.

Iltani sujui hieman tanssien muutamien herrojen kanssa. Tavanomaista ravintolaväkeä oli paikalla ja tanssitaito sen mukaista. Osasivat he kuitenkin arvostaa hyvää tanssimusiikkia välillä äänekkäästikin ilmaisten. Minä kiitin varmaan hymylläni ja iloisella ilmeellä esiintyjiä ja kitaristin kanssa jäi hieman aikaa vaihtaa kuulumisia ja hyviä kuulumisia hänellä olikin. Myöhemmin kuuluu ja näkyy, mitä uutta soittajan tielle on tullut.