11.12.2012 Keljon Tapiolassa

Nämä iltapäivätanssit eivät välttämättä ole minun juttuni, mutta voinhan tarkastella tanssimaailmaa eri puolelta. Kisällit-kvartetti oli soittamassa. Varttuneita herroja hekin, jos oli tanssiväkikin. Soitoissa ei kyllä ollut mitään vikaa. Kitaristi istui etualalla jakkarallaan ja lauloi koko ajan. Hyvä oli ääni. Haitaristi kuuluu asiaan näissä kokeneissa orkestereissa. Basisti ja rumpali täydensivät soittokuntaa.

Paikassa varmaan käy sama väki ja tanssit sujuvat heiltä keskenään hyvin. Nyt oli paikalla kaksi herraa, jotka tanssittivat. Toinen oli Kivistön tansseista tuttu. Kahdet kappaleet tanssimme. Toinen oli jo pitemmältä ajalta tuttu ja useita kappaleita tanssimme. Tanssiaika on kolme ja puoli tuntia. Sen viimeisen puolikkaan jätin väliin.

Orkesterilla oli hyvä maku musiikin suhteen. Kuten Jäljet hiekassa ja muitakin vanhoja kauniita kappaleita. Nykyajan jyskytyskappaleita eivät varmaan osaakaan. Musiikki oli hyvin tanssittavaa. Oli rumbaa ja chachaata, joita mm. tutun kanssa tanssimme. Oli polkat ja jenkat, jotka katselin. Kovin runsasta ei osanotto ollut niille lajeille. Ehkä ikä tekee tehtävänsä siinäkin. Tavalliset valssit, foksit ja tangot esitettiin hyvin. Soittiko orkesteri vai tuliko tauolla, niin hitaissa valsseissa ensimmäinen oli huono, mikä se olikaan, mutta sen pari oli oikein hyvä. Taukomusiikissa ensimmäinen vartti oli hienostunutta musiikkia. Harvoin sellaista edes kuulee. Toisella tauolla puolestaan oli hyvin rauhallista musiikkia. Kolmannesta en enää kuullut. Olihan ilta hieman erikoinen, mutta yrittänyttä ei laiteta...