Kuntotalolla

Jostain sitten itseni löysin ja jos yhtään olisin harkinnut jo lähtötunnelmissa, olisin "ottanut" kaiken itselleni ja katsellut televisio-ohjelmat sohvassa maaten. Biorytmejäkään ei ole tullut katsottua aikoihin, mutta kyllä ne selvisivät illan aikana. Lähtöesteet ennustivat iltaa, mutta sitäkös otin lukuun, kun tanssi on vallannut kaikki aivolokeroni ;-(

Autoni ilmoitti, ettei ajo ole suotavaa, mutta ainahan tanssituttuja on menossa, joten itseäni vielä pitempimatkalaisen kyydissä pääsin Kouvolan Kuntotalolle. Muistissa oli, että Tommys soittaa hyvin ja monipuolisesti(??) ja että myös Charles Plogmanin kappaleet ovat ihan tanssittavia. Mutta ei silläkään niin väliä, mitä lavalta tulee, kun tanssimusiikiksi luokitellaan tanssiorkesterin esitykset, vaan sillä oli väliä, että mieskato oli suuri. Aluksi näytti, että paikalla oli pariskuntia ja naisia, joita vain tuli lisää ja lisää. Kun katsoi miesriviä ja vertasi naisiin, niin olisi ollut jossain vaiheessa iltaa 3-4 naista joka miehelle.

"Tanssisielu kaipaa tälle illalle väljää tilaa ja sopivia herroja eikä mitään tietoa vieläkään, missä täyttyisi toiveet. Jostain itsensä ilmeisesti löytää." Näin kirjoitin juuri ennen tanssimaan lähtöä. Toiveiden täyttyminen siis oli mahdotonta. Ensi kerran riittivät melkein sormet laskemaan tanssitut kappaleparit. Naistenhauilla, joita oli tunti plus puoli tuntia loppuillasta, olisi asiaa voinut vähän korjata, mutta tanssi-into oli kadonnut ja sprinttihakuihin ei mielikuvitus riittänyt. Siis kaksitoista kappaleparia reilussa neljässä tunnissa oli saldo. Ei sellaisen takia viitsi ajaa satoja kilometrejä, vaikka tällä kertaa istuin hyvässä kyydissä. Ne tanssitut kappaleet olivat tosin hyvät ja hyvin viedyt, ainoa mistä voi hetken mielihyvää saada. Musiikkia voi kuunnella kotonakin, joten sitä ei yksinomaan tanssipaikalle tarvitse lähteä kuuntelemaan.

Musiikkivalintoihin tai kai musiikki oli orkesterin normaalia tuotantoa, olivat jotkut tahot tyytymättömiä. Liian vähän perinteistä tanssimusiikkia ja osa tavallisista Kuntotalon kävijöistä ei ollut paikalla, koska ei ehkä etukäteen ollut orkesterin nimen perusteella arvioitavissa, millaista musiikkia on odotettavissa. Oma mielikuvanikin rikkoontui, sillä muistin todella syksyisen Kalliojärven ja joku viikko sitten tehdyn Viihdekeskuksen käynnin jälkeen, ettei kappalevalikoimassa ollut puutteita. Kalliojärven käynti oli niin poikkeuksellinen itselleni, että siellä oli ihmettelemistä muutenkin ja Viihdekeskuksessa oli kai kaksi orkesteria. Useimmiten kaksi orkesteria täydentävät toisiaan ja tanssilajivalikoima on laajempi. Tommys on kyllä kaikesta huolimatta ihan ok ja heidän alkuillasta soittamansa tango oli persoonallisesti esitetty ja vaati kyllä tulkintaa. Ensin luulin, ettei haitari ollut mukana ollenkaan ja kun näin sen, ymmärsin, että jotain tavallista parempaa esitettiin meille instrumentaalikappaleena. Erityinen kiitos orkesterille. Myös polkista – kuunneltuna – olivat oikein hyvärytmiset. Ja herralle kiitos vieläkin, jonka kanssa tangon tanssiminen on ollut aina sitä mitä toivon. Mutta en tanssinut jenkkaa, en siis polkkaakaan, en oikeaa jiveä, mutta tutun, taitavan herran kanssa yhteinen "sotkutanssi" rumbaa ym mukana, oli naurun ja ilon pilkahdus. Sellaistahan se on ollut aina hänen kanssaan. Jos tanssijoilta löytyisi enemmän hänen kaltaistaan suhdetta tanssimiseen, jossa tanssi ja leikki yhdistyvät musiikin tulkintaan, niin näkyisi vähemmän kasvoja, joita voi tulkita vaikka – pakosta ollaan tultu tanssimaan. Eihän suomalainen kai voi näyttää iloaan peläten, että se viedään pois ja mitä nyt toiset ajattelevat, jos tanssitaan suupielet ylhäällä.

Näillä tanssitunnelmilla alan minäkin, talven ystävä, kallistua kesän odotukseen ja helpommin tehtäviin tanssimatkoihin lähelle ja kauemmaksikin. Mielikuvituksen puutettako on, etten satu tanssipaikkaan, jossa tanssisuhde naisten/miesten välillä olisi kohtuullinen. Vai vain pelkkää – miesten puutetta. Joskin joskus onni tulee vastaan yhdenkin herran taidoilla ja tanssikemialla...

Kuntotalon lattia oli koko illan luistava ja kahvion kahvi ym ovat edelleen hyvät. Jos ei pääse tanssimaan, niin mielipahaan siis voi käydä nauttimassa tosi hyviä leivonnaisia.