Metsälinnassa sunnuntai-iltana

Lomalla voi tanssia päivittäin, jos haluaa ja jaksaa. Minulle kuudes päivä peräkkäin on harvinaista ja tuskin toistuvaa. Kun päiviin sisältyi porraskävelyä muuttopuuhissa työpäivän verran, niin reisi- ja pohjelihakset ovat kestäneet, mutta päkiät kertovat rajan täyttyneen. Osansa ehkä oli Metsälinnan lattialla, joka ensi kerran tänä kesänä oli osittain nahkea. Syistä keskusteltiin henkilökunnan edustajan kanssa. Ehkä syynä ilman kosteus ja/tai edellisenä iltana ollut yksityistilaisuus (lattia oli ollut suojattuna, mutta silti). Sääli, jos niin erityisen hyväluistoinen lattia on muuttunut.

Niin, ja kuningatar. Kaunis ääni. Kaunis muutenkin. Pieni, sievä ja siro. Mutta ei näin ensikuulemalla nouse suosikiksi. Kappalevalinnat minun korvissani samantyyppisiä niin kuin monilla muillakin esiintyjillä. Entistä enemmän jatkossa tanssimatkailuni painottuu kohdallani selkeitä, eri tanssilajeja esittävien orkestereiden/solistien paikkoihin. Iskelmät ja beat-kappaleet eivät sykäytä. Jopa monet uudemmat, suomalaiset tangot ovat latteita ja niistä puuttuu tangon sielukkuus.

Heti alkuillasta tiesin, että jotain puuttuu tanssipaikalta eli osa hyvin tanssivista kävijöistä. Samaa totesivat muutamat muutkin tanssitutut. Fiiliksen sanoi puuttuvan myös salin paras tanssija, tangotaituri kaakosta. Illan aikana paikalle oli kertynyt ruuhkaksi asti muuta tanssiväkeä, jolle tanssilavaetiketistä ei ole tietoakaan. Tämän olen saanut huomata useimmissa tanssipaikoissa nyt lomani aikana. Osa syynä tietysti myös ahtaus ja väistelytaidon puute.

Mutta illasta tuli ihan mukava kaikesta huolimatta. Tuttuja oli, kiitos heille ja cha-chaan viejälle erityisesti ja yksi tuntematon helsinkiläinen (ei Helsinkiläinen) sai illasta aikaan hauskan reippaalla ja iloisella viennillään. Niin menivät jivet ja foksit kuin tangot erityisen persoonallisella taidolla sekä polkka, joka oli hänelle ensilavakokemus. Hämmästyä täytyi ja ilolla todeta, että joku osaa käännökset ja viennin, vaikkei isolla lavalla sitä ole ennen tehnyt, jos muuten on opetellutkin. Olenkin sanonut polkkaa aristeleville, että sen oppii vain tanssimalla ja jos jompikumpi sen osaa hyvin, niin vähemmän tanssinut kyllä selviää hyvin mukana. Tämä herra ilmoitti vasta ensimmäisen polkan jälkeen, ettei ole ennen lavalla tanssinut. Ihailen hänen rohkeuttaan, kun joutui vielä pujottelemaankin tanssijoiden joukossa.

Metsälinnassa on mukava käydä erityisen hyvän taukomusiikin takia ja henkilökunta on antautunut harrastustyölleen. Piha-alue on hyvä vilvoittelua varten. Ilmainen vesi tarjotaan ulkosella hanasta ja mukit saa laittaa sitä varten tehtyyn telineeseen. Ja vettä kyllä kului. Montakohan litraa yhteensä, liekö kulutusta mitattu.... Mutta haihtuikin sitä, vaikka osa jäi vaatteisiin. En vieläkään ole keksinyt, mitä muuta liikuntaa/elämäntapaa lomalla voisi harrastaa :)